Leírás és Paraméterek
| Illat | Finom vanília jegyek, valamint a kávé és a mokka finom aromái kombinálódnak fás aromákkal. | 
| Íz | Jó egyensúly a vanília, a mokka és a lágy őrölt kávé között. | 
| Gyártó | HACIENDA COLOMA | 
| Palackozó | HACIENDA COLOMA | 
| Érlelési idő | 8 | 
| Brand | Coloma | 
| Italkategória | Rum | 
| Régió | Kolumbia | 
| Ürtartalom | 0,7 | 
| Alkoholtartalom | 40 | 
| Bolti ár | 16990Forint | 
A Ron Coloma lepárlót Kolumbia szívében, az 1700 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Hacienda Coloma többszázéves fái között hozták létre.
A Coloma kolumbiai rum, amelyet két hölgy, Sandra Reategui és Judith Ramirez, a két "Maestras Roneras", azaz lepárlómester készített, akik összesen nem kevesebb, mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek. Alapját kétféle cukornádmelaszból desztillálják, majd hagyományos és folyamatos (tehát nem solera) módszerrel 8 évig érlelik. Először ex-bourbonhordókban pihennek, majd a Coloma kávélikőr érlelésére használt hordóiba is átkerülnek. Az Andok-hegységből származó vízzel hígítva, a Hacienda Coloma régi kávészűrőiben leszűrve, a Coloma rumok lágysága és egyensúlya szépen visszatükrözik kézműves eredetüket.
 
                                                     
                
                             
                
                            