Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
15 féle stílusú rumból van kikeverve, amelyek közt vannak nehezebb, markánsabb (ún. High ester rum), valamint könnyedebb, simább párlatok is. Átlagéletkora 4 év. Nagyon jól keverhető rum, minőségi koktélalapanyag, de jégre töltve is remek választás. Közepesen testes, enyhén édes rum.
Az Appleton birtokot először 1749-ben említették, ugyanakkor eredete egészen 1655-ig visszavezethető, amikor is a Brit Birodalom elfoglalta Jamaica szigetét a spanyoloktól. Frances Dickinson is részt vett ebben az ominózus csatában, és úgy tartják, hogy a jutalomul kapott földek az Appleton birtokot is magukba foglalták. Mindenesetre a birtok legelső ismert tulajdonosa Dickinson unokája volt.
A Nassau völgyben fekvő, 11 ezer hold méretű birtokot a 20. század elejétől, a szintén jamaicai J. Wray&Nephew birtokolja.
Az itteni karsztos talaj és egyedi klíma ideális körülményeket biztosít a cukornád termesztésének valamint a rum készítésének. Ezáltal kivételesen lágy vízhez, valamint természetesen előforduló élesztőhöz lehet jutni. Rumjaikat kisüsti és oszlopüstös párlatokból keverik ki. Ezek a tényezők mind döntően befolyásolják az ital végső karakterét.
15 féle stílusú rumból van kikeverve, amelyek közt vannak nehezebb, markánsabb (ún. High ester rum), valamint könnyedebb, simább párlatok is. Átlagéletkora 4 év. Nagyon jól keverhető rum, minőségi koktélalapanyag, de jégre töltve is remek választás. Közepesen testes, enyhén édes rum.
Az Appleton birtokot először 1749-ben említették, ugyanakkor eredete egészen 1655-ig visszavezethető, amikor is a Brit Birodalom elfoglalta Jamaica szigetét a spanyoloktól. Frances Dickinson is részt vett ebben az ominózus csatában, és úgy tartják, hogy a jutalomul kapott földek az Appleton birtokot is magukba foglalták. Mindenesetre a birtok legelső ismert tulajdonosa Dickinson unokája volt.
A Nassau völgyben fekvő, 11 ezer hold méretű birtokot a 20. század elejétől, a szintén jamaicai J. Wray&Nephew birtokolja.
Az itteni karsztos talaj és egyedi klíma ideális körülményeket biztosít a cukornád termesztésének valamint a rum készítésének. Ezáltal kivételesen lágy vízhez, valamint természetesen előforduló élesztőhöz lehet jutni. Rumjaikat kisüsti és oszlopüstös párlatokból keverik ki. Ezek a tényezők mind döntően befolyásolják az ital végső karakterét.