Ingyenes szállítás
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Zacapa Centenario XO rum (0,7L / 40%)

59 990 Ft

Zacapa Centenario XO rum (0,7L / 40%)

NINCS KÉSZLETEN
6 és 25 év közötti rumok lettek összeérlelve ebben az igazi luxus rumban.
Tovább olvasom

Zacapa Centenario XO rum (0,7L / 40%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

59 990 Ft (155,45 EUR)
85 700 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
63 990 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
N.A.
Illat
Bőr, dohány, szenes, melaszos illat.
Íz
Gazdag, telt, csak enyhén édes, dohány, karamell, tölgy, fűszerek.
Lecsengés
Végtelenül hosszú.
Gyártó
INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Brand
Zacapa
Italkategória
Rum
Régió
Guatemala
Díjnyertes
Igen
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
N.A.
Illat
Bőr, dohány, szenes, melaszos illat.
Íz
Gazdag, telt, csak enyhén édes, dohány, karamell, tölgy, fűszerek.
Lecsengés
Végtelenül hosszú.
Gyártó
INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Brand
Zacapa
Italkategória
Rum
Régió
Guatemala
Díjnyertes
Igen

Leírás

Ez a 2000-ben kiadott ital arany majd platina díjat is nyert a szuper-prémium kategóriában a Nemzetközi Rum Fesztiválon.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.

Ez a 2000-ben kiadott ital arany majd platina díjat is nyert a szuper-prémium kategóriában a Nemzetközi Rum Fesztiválon.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.