-11%

Rum Plantation Original Dark (0,7 l, 40%)

RAKTÁRON
6 190 Ft
5 490 Ft

Rum Plantation Original Dark (0,7 l, 40%)

6 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db
Trinidadi és Jamaicai rumok pompás keveréke. Magában is remek, de olyan klasszikusokban is nagyszerűen teljesít, mint a Mai Tai vagy Daiquiri.
Tovább olvasom

Online bruttó ár

6 190 Ft
5 490 Ft
7 843 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
6 590 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Illat
Dinamikus, aromás, feketebors, szegfűszeg, fahéj, sült meggy, szilva, leveles tészta, melasz. Később beszállnak a szimfóniába a vegetális/esőerdős valamint minerális jegyek.
Íz
Gyümölcsösen kezd, mazsola, aszalt ananász, majd barnacukor, az illatából ismert fűszeresség is visszaköszön (pikáns borsos), minerális hatások. Jelentősen szárazabbá válik a kezdeti édesebb löketek után.
Lecsengés
Gyümölcsösség, fűszeresség, sárm.
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Plantation
Italkategória
Rum
Régió
Trinidad és Tobago
Díjnyertes
Igen
Whiskynet ajánlásával
Igen
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Illat
Íz
Lecsengés
Gyümölcsösség, fűszeresség, sárm.
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Plantation
Italkategória
Rum
Régió
Trinidad és Tobago
Díjnyertes
Igen
Whiskynet ajánlásával
Igen

Leírás

A Trinidadi rumokat nagyjából 3 évig érlelik amerikai tölgyfahordókban trópusi környezetben, majd átkerülve Franciaországba, házasítják egészen idős (15-20 éves) high ester jamaicai rumokkal. Ez utóbbi italra a Ferrandnál a "Bonificateur" kifejezést használják, ami nagyjából annyit tesz, hogy ezzel, a speciális Ferrand technikával megalkotott rummal "javítják fel" avagy mélyítik el az alap trinidadi rumot. A jamaicai rumokra jellemző leginkább a hosszú erjesztési idő, amely során a gazdag, testes aromákért felelős észterek sokkal nagyobb számban tudnak kifejlődni (high ester rum). Ezeket a rumokat nem nagyon palackozzák önállóan, sokkal inkább a keverékek aromás összetevőjeként számítanak rá a keverőmesterek.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rummárka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroirját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

A Trinidadi rumokat nagyjából 3 évig érlelik amerikai tölgyfahordókban trópusi környezetben, majd átkerülve Franciaországba, házasítják egészen idős (15-20 éves) high ester jamaicai rumokkal. Ez utóbbi italra a Ferrandnál a "Bonificateur" kifejezést használják, ami nagyjából annyit tesz, hogy ezzel, a speciális Ferrand technikával megalkotott rummal "javítják fel" avagy mélyítik el az alap trinidadi rumot. A jamaicai rumokra jellemző leginkább a hosszú erjesztési idő, amely során a gazdag, testes aromákért felelős észterek sokkal nagyobb számban tudnak kifejlődni (high ester rum). Ezeket a rumokat nem nagyon palackozzák önállóan, sokkal inkább a keverékek aromás összetevőjeként számítanak rá a keverőmesterek.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rummárka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroirját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

Mutass többet
4
6 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2018. 11. 29.
Név nélkül leadott értékelés
2020. 05. 18.
Az én ízlésem szerint isteni mivel alapvetően brandy rajongó vagyok, de szeretem a rumot és a whiskyt is. . Az édes, nem túl fűszeres rum kezdés után hosszan tartó bourbon, konyak aroma. Szerintem szenzációs. Élvezeti értékéhez képest potom ára van. Rendszeres fogyasztója leszek.
Név nélkül leadott értékelés
2021. 02. 12.
Illata "tipikus" édeskés, kicsit sütőrumos hangulat, de nekem a Takamaka is így indult. Ízre érdekesen fűszeres és konyakosan alkoholos utózöngéje van, majdhogynem túl alkoholos. Egyébként teljesen iható rum, talán jégre töltve finomabb, koktélban nem próbáltam. Esetleg egy long drinkben még tökéletes helye lehet ennek az italnak.
Hudacsek János
2019. 01. 28.
Nagyon finom rum.
Sallér Péter
2020. 05. 15.
Ez a rum erős csalódás volt, sajnos. Nagyon-nagyon messze van egy Saint Lucia "Chairman's Reserve" tételtől. Kettesre értékelem. Illata bódító, mézes, vaníliás, már-már sütőrum aroma hatását kelti; azaz "geil". Íze édeskés, kissé émelyítő és ami a legnagyobb bajom volt vele, hogy acetátos utóíz jött a végén. A korrektség kedvéért azért el kell mondanom, hogy ez egy iható ital, csak nem az én ízlésem. Cuba Libre koktélban pl. egészen jól funkcionál, már ha valaki nem ragaszkodik a fehér rumhoz. ;)
Ágai Péter
2021. 02. 12.
Aki már tesztelte és szereti a barbados grand reserve / 5 years Plantation-öket, az ne spórolja meg azt az 1-2e Ft-ot, ez nem az a szint, jóval karcosabb és olcsóbb hatású rum. Nem rossz, természetesen nem Capt.Morgan kategória, de nem az a sokáig kortyolgatós élvezet mint a többi Plantation. Inkább Havana Club kategória, de szerintem az is egy jobban sikerült rum az árához képest. Koktélokhoz valószínűleg tökéletes, magában nekem már nem elég minőségi.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.