Rum Plantation Barbados 5 éves (0,7 l, 40%)

RAKTÁRON
8 290 Ft

Rum Plantation Barbados 5 éves (0,7 l, 40%)

2 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
5 évig érlelt rum Barbadosról, amelyet először születési helyén bourbonhordókba tettek 3-4 év érlelésre, majd átszállítva Franciaországba, a Ferrand konyakháznál utóérleltek kisméretű konyakoshordóban, további 1-2 évig.
Tovább olvasom

Rum Plantation Barbados 5 éves (0,7 l, 40%)

2 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

8 290 Ft
11 843 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
8 790 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Hordótípus
Bourbon, majd Cognac
Illat
Összetett és jól kiegyensúlyozott. Érett trópusi gyümölcsök, vanília, fehér húsú barack, kókusz.
Íz
Melengető és komplex. Két külön réteget vonultat fel: az első hullámban kandírozott trópusi gyümölcsök érkeznek, majd megjelenik a bourbon vaníliás aromarobbanás, amelynek gazdagságát nagyszerűen kiegyensúlyozzák a friss gyümölcsök és a tanninok.
Lecsengés
Csodálatos aranyszín ámbrás hatásokkal.
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Plantation
Italkategória
Rum
Régió
Barbados
Díjnyertes
Igen
Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Hordótípus
Bourbon, majd Cognac
Illat
Íz
Lecsengés
Csodálatos aranyszín ámbrás hatásokkal.
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Plantation
Italkategória
Rum
Régió
Barbados
Díjnyertes
Igen

Leírás

5 évig érlelt rum Barbadosról, amelyet először bourbon hordóba tettek, majd átszállítva Franciaországba, a Ferrand konyakháznál utóérleltek konyakos hordóban. Nagyon jól sikerült darab, amelyet kategóriájában többször is díjaztak, prémium koktélok nagyszerű alapanyaga.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

5 évig érlelt rum Barbadosról, amelyet először bourbon hordóba tettek, majd átszállítva Franciaországba, a Ferrand konyakháznál utóérleltek konyakos hordóban. Nagyon jól sikerült darab, amelyet kategóriájában többször is díjaztak, prémium koktélok nagyszerű alapanyaga.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

Mutass többet
5
2 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2020. 04. 30.
Remek ízvilág.
Gregóczki Gergő
2021. 03. 05.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.