Rum Neisson Profil 105 (0,7l, 54,2%)

RAKTÁRON
18 990 Ft

Rum Neisson Profil 105 (0,7l, 54,2%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Martinique szigeti érlelt agricole rum
Tovább olvasom
Magas alkoholtartalmú termék

Rum Neisson Profil 105 (0,7l, 54,2%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Megosztás

Online bruttó ár

18 990 Ft
27 129 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
20 290 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
54.2 %
Palackozó
LA MAISON DU WHISKY
Hordótípus
Új tölgyfahordó
Gyártó
NEISSON
Brand
Neisson
Italkategória
Rum
Régió
Martinique
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
54.2 %
Palackozó
LA MAISON DU WHISKY
Hordótípus
Új tölgyfahordó
Gyártó
NEISSON
Brand
Neisson
Italkategória
Rum
Régió
Martinique

Leírás

A Neisson egy 1931 óta működő, hagyományos készítési eljárást megőrző Martinique-i lepárló, egy halászfalu, La Carbet bejáratánál. Egy hölgy tulajdonában van és fia, Gregory Vernant Neisson vezetésével működik, aki ma a sziget utolsó lepárlómestere és egyben tulajdonos is.

Negyven hektárnyi cukornád ültetvényük van, a rumok készítéséhez csak saját alapanyagukat használják fel. Három nem hibrid cukornádfajtát termesztenek: a malanoit, a rubanée-t és a crystallinet.

Rhum Agricole, azaz a frissen facsart cukornádléből, a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készülő, eredetvédelemmel ellátott (Appellation d'Origine Controlée - A.O.C) ital.

Az érlelt rumoknál alkalmazott szokásos eljárástól eltérően, a Profil 105-öt 225 literes, kiégetett új hordókban érlelték (ex-bourbon helyett). A hordók francia és amerikai dongákból egyenlő arányban lettek összerakva, amelyeket a kiégetést követően 36 hónapig szárítottak megfelelő hőmérsékleten. Az ital neve arra utal, hogy a hordók kiégetési profilja a 105-ös számot viseli, melyet többféle tölgyfa többféle kiégetési mértékének kikísérletezése után választottak.

A Neisson egy 1931 óta működő, hagyományos készítési eljárást megőrző Martinique-i lepárló, egy halászfalu, La Carbet bejáratánál. Egy hölgy tulajdonában van és fia, Gregory Vernant Neisson vezetésével működik, aki ma a sziget utolsó lepárlómestere és egyben tulajdonos is.

Negyven hektárnyi cukornád ültetvényük van, a rumok készítéséhez csak saját alapanyagukat használják fel. Három nem hibrid cukornádfajtát termesztenek: a malanoit, a rubanée-t és a crystallinet.

Rhum Agricole, azaz a frissen facsart cukornádléből, a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készülő, eredetvédelemmel ellátott (Appellation d'Origine Controlée - A.O.C) ital.

Az érlelt rumoknál alkalmazott szokásos eljárástól eltérően, a Profil 105-öt 225 literes, kiégetett új hordókban érlelték (ex-bourbon helyett). A hordók francia és amerikai dongákból egyenlő arányban lettek összerakva, amelyeket a kiégetést követően 36 hónapig szárítottak megfelelő hőmérsékleten. Az ital neve arra utal, hogy a hordók kiégetési profilja a 105-ös számot viseli, melyet többféle tölgyfa többféle kiégetési mértékének kikísérletezése után választottak.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.