A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

JM Epices Creoles rum (0,7L / 46%)

13 390 Ft

JM Epices Creoles rum (0,7L / 46%)

RAKTÁRON: 1 db
Fűszeres ízvilágát a hordók kiégetésének köszönheti ez a fiatal rum.
Tovább olvasom

JM Epices Creoles rum (0,7L / 46%)

RAKTÁRON: 1 db

Webshop bruttó ár

13 390 Ft (34,49 EUR)
19 129 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
14 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Újratöltött (refill barrel)
Gyártó
RHUM JM
Brand
JM
Italkategória
Rum
Régió
Martinique
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Újratöltött (refill barrel)
Gyártó
RHUM JM
Brand
JM
Italkategória
Rum
Régió
Martinique

Leírás

A fűszeres ízvilágú Épices Créoles a JM lepárló aromatriójának harmadik tagja, amely kiválóan egészíti ki a rendkívül gyümölcsös Jardin Fruité és a füstös-ásványos Fumée Volcanique kiadást. Intenzív ízét annak köszönheti, hogy legalább három évig érlelődött a lepárló által korábban már használt, majd erősen újrakiégetett hordókban. A fahéj, a szerecsendió, a gyömbér és a vanília bors és erőspaprika aromájával folytatódik a kóstolás közben, amit folyamatosan kísér a hordó pörkölésének köszönhető lágy füstösség.

Az alapító Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló Martinique szigetén, a francia nyelvű Karib-térségben található. Az üzem saját ültetvényéről szerzi be a cukornádat: a híres vulkán, Mount Pelée lábánál elterülő Habitation Bellevue különleges mikroklímával és természetesen vulkanikus talajjal rendelkezik, ezáltal itt nagyon jó lehetőség van a kiváló minőségű cukornád termesztésére. Ebből a gazdag, lédús alapanyagból készül közvetlenül a J.M rumja, ami egy rhum agricole, vagyis frissen préselt cukornádléből erjesztik és párolják, ellentétben a máshol elterjedt melasz alapú (cukorgyártás mellékterméke) rum készítéssel. Az itteni rumra szigorú szabályozás van érvényben (A.O.C -Appellation d'origine contrôlée), amely érinti a növény variánsokat, a szüret, lepárlás, érlelés idejét, technikáját, így a J.M kimagasló minőségében biztosak lehetünk.

A cukornádat egy teljes évig termesztik, tavasszal szüretelik, majd (nem tévedés) egy órán belül kipréselik belőle a cukros nádlét. Természetes módon erjesztik 36-48 órát, amely után kb. 5%-os cukornádbor születik, és amelyet aztán lepárolnak. A friss párlat kb. 70%-os alkoholtartalmú, ezt acélkádakban pihentetik legalább 3 hónapig, majd az érlelésre szánt darabokat belülről újra kiégetett bourbon hordókba zárják. Itt a levegővel érintkezve és a trópusi klíma hatására intenzív érési folyamaton megy keresztül, így nyeri el gyönyörű színét és kerek, gazdag aromáit.

A fűszeres ízvilágú Épices Créoles a JM lepárló aromatriójának harmadik tagja, amely kiválóan egészíti ki a rendkívül gyümölcsös Jardin Fruité és a füstös-ásványos Fumée Volcanique kiadást. Intenzív ízét annak köszönheti, hogy legalább három évig érlelődött a lepárló által korábban már használt, majd erősen újrakiégetett hordókban. A fahéj, a szerecsendió, a gyömbér és a vanília bors és erőspaprika aromájával folytatódik a kóstolás közben, amit folyamatosan kísér a hordó pörkölésének köszönhető lágy füstösség.

Az alapító Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló Martinique szigetén, a francia nyelvű Karib-térségben található. Az üzem saját ültetvényéről szerzi be a cukornádat: a híres vulkán, Mount Pelée lábánál elterülő Habitation Bellevue különleges mikroklímával és természetesen vulkanikus talajjal rendelkezik, ezáltal itt nagyon jó lehetőség van a kiváló minőségű cukornád termesztésére. Ebből a gazdag, lédús alapanyagból készül közvetlenül a J.M rumja, ami egy rhum agricole, vagyis frissen préselt cukornádléből erjesztik és párolják, ellentétben a máshol elterjedt melasz alapú (cukorgyártás mellékterméke) rum készítéssel. Az itteni rumra szigorú szabályozás van érvényben (A.O.C -Appellation d'origine contrôlée), amely érinti a növény variánsokat, a szüret, lepárlás, érlelés idejét, technikáját, így a J.M kimagasló minőségében biztosak lehetünk.

A cukornádat egy teljes évig termesztik, tavasszal szüretelik, majd (nem tévedés) egy órán belül kipréselik belőle a cukros nádlét. Természetes módon erjesztik 36-48 órát, amely után kb. 5%-os cukornádbor születik, és amelyet aztán lepárolnak. A friss párlat kb. 70%-os alkoholtartalmú, ezt acélkádakban pihentetik legalább 3 hónapig, majd az érlelésre szánt darabokat belülről újra kiégetett bourbon hordókba zárják. Itt a levegővel érintkezve és a trópusi klíma hatására intenzív érési folyamaton megy keresztül, így nyeri el gyönyörű színét és kerek, gazdag aromáit.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.