Rum Clement Select Barrel (0,7 l, 40%)

RAKTÁRON
9 290 Ft

Rum Clement Select Barrel (0,7 l, 40%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
A festői Martinique szigetén készítik a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít.
Tovább olvasom

Rum Clement Select Barrel (0,7 l, 40%)

1 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

9 290 Ft
13 272 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
9 890 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Érlelési idő
3 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Amerikai tölgyfahordó
Illat
Vanília, karamell, szegfűszeg, éretlen gyümölcsök.
Íz
Könnyed, a buja, zöld vegetáció gazdag aromáival. Nyers cukornád, bors, melengető vaníliás édesség, lágy tölggyel.
Lecsengés
Lecsengése száraz. A fűszeres, tölgyes jegyek sokáig kitartanak.
Gyártó
RHUM CLEMENT
Brand
Clement
Italkategória
Rum
Régió
Martinique
Érlelési idő
3 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Amerikai tölgyfahordó
Illat
Íz
Lecsengés
Gyártó
RHUM CLEMENT
Brand
Clement
Italkategória
Rum
Régió
Martinique

Leírás

Minimum 3 évig tölgyfahordóban érlelt párlatokból megalkotott rhum agricole.

A festői Martinique szigetén készítik a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít.

Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornádat, felvásárolta a híres ’Domaine de l’Acajou’ ültetvényt. Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész Francia Karib térségben elterjedt.

A palack címkéjén látható Appelation d’Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül.

A Select Barrel minimum 3 évig érlelt párlatokból van kikeverve úgy, hogy kiegyensúlyozott édessége folytán koktélok előállításához is kiválóan alkalmas legyen. A pincemester által felügyelt érlelés és hordószelekció nyomán egy egészen sima, gazdag és természetes édességgel rendelkező, könnyed vaníliás jegyekben bővelkedő rum született. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera-rendszernél szokás.

Az eltérő alapanyagköltség és a szigorú előállítási metódus az oka annak, hogy más elterjedt, hasonló korú rumokkal összehasonlítva magasabb árfekvésben van.

Fedezd fel Martinique hagyományos koktélját, a Ti'Punch-ot, a rumnet.hu koktéloldalán! Ezen a honlapon sok más, a rummal kapcsolatos információhoz is hozzájuthatsz.

 

rhum agricole hagyományos (ipari) rum
frissen préselt cukornádlébőlmelaszból (a cukorgyártás ipari melléktermékéből)
egyéb más összetevő használata tilos mesterséges édesítők és színezékek használata megengedett
szárazabb, elegánsabb francia karibi stílusú rumédesebb, testesebb angol és spanyol stílusú rumok
színét csak a hordó fájától nyerigyakran színezik karamellel
készítésére szigorú szabályok vonatkoznak (A.O.C.)a lepárlást, érést és palackozást nem szabályozzák

Minimum 3 évig tölgyfahordóban érlelt párlatokból megalkotott rhum agricole.

A festői Martinique szigetén készítik a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít.

Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornádat, felvásárolta a híres ’Domaine de l’Acajou’ ültetvényt. Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész Francia Karib térségben elterjedt.

A palack címkéjén látható Appelation d’Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül.

A Select Barrel minimum 3 évig érlelt párlatokból van kikeverve úgy, hogy kiegyensúlyozott édessége folytán koktélok előállításához is kiválóan alkalmas legyen. A pincemester által felügyelt érlelés és hordószelekció nyomán egy egészen sima, gazdag és természetes édességgel rendelkező, könnyed vaníliás jegyekben bővelkedő rum született. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera-rendszernél szokás.

Az eltérő alapanyagköltség és a szigorú előállítási metódus az oka annak, hogy más elterjedt, hasonló korú rumokkal összehasonlítva magasabb árfekvésben van.

Fedezd fel Martinique hagyományos koktélját, a Ti'Punch-ot, a rumnet.hu koktéloldalán! Ezen a honlapon sok más, a rummal kapcsolatos információhoz is hozzájuthatsz.

 

rhum agricole hagyományos (ipari) rum
frissen préselt cukornádlébőlmelaszból (a cukorgyártás ipari melléktermékéből)
egyéb más összetevő használata tilos mesterséges édesítők és színezékek használata megengedett
szárazabb, elegánsabb francia karibi stílusú rumédesebb, testesebb angol és spanyol stílusú rumok
színét csak a hordó fájától nyerigyakran színezik karamellel
készítésére szigorú szabályok vonatkoznak (A.O.C.)a lepárlást, érést és palackozást nem szabályozzák
Mutass többet
4
1 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Takács Árpád
2019. 03. 17.
Elegáns palack és címke, egy kis plecsni-matricával: Párizs 2018 Aranyérem. A külcsín megvan, de a beltartalom kissé csalódást okoz. A cukornádszirup alap tisztasága, selymessége, finom gyümölcsös édessége szépen érezhető, de a hordózás kissé eltúlzott... Nekem nagy élvezetet nem okoz, amikor kortyolgatás közben egy asztalosüzemben érzem magam. (Hasonló, mint amikor egy könnyed, gyümölcsös vörösbort agyonvágnak a túlzott újfahordós vaniliás-kókuszos aromákkal, "újvilági" stílusban. Valahogy nem illenek össze...) Pedig az alapanyag jó minősége a hosszan elnyúló utóízben is nagyon karakteresen hozza a cukornád friss vegetális aromáit, szép kis borsos fűszerességét. Kár ezért a fűrészporos beütésért... Koktélokban még nem próbáltam, mindössze egy jó kis Fentimans Colával, citrusokkal - de ott is kilógott egy kis "szálka" az ízekből. 3,5 pontnál nem adnék többet rá, de talán az elfogadható árazása miatt most kegyesebb leszek. (Ennyiért vannak sokkal rosszabb italok is...)
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.