Leírás és Paraméterek
| Illat | szárított rózsa, akácia és nagyon kevés tejkaramella is érezhető. Igen intenzív, erőteljes.  | 
        
| Íz | Gazdagabb, mint ahogy azt az illat sugallja, fűszeres és illatos fás jegyekkel.  | 
        
| Lecsengés | Száraz.  | 
        
| Gyártó | Clement | 
| Palackozó | SPIRIBAM | 
| Érlelési idő | 10 | 
| Brand | Clement | 
| Italkategória | Rum | 
| Régió | Martinique | 
| Ürtartalom | 0,7 | 
| Alkoholtartalom | 42 | 
A Rhum Clément a Top 10 legtrendibb rum márka között 2019-ben is!
A festői Martinique szigetén gyártják a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít. Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornád utánpótlást felvásárolta a híres ’Domaine de l'Acajou ültetvényét.
Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész Francia Karib térségben elterjedt és általában kis, családi gazdaságokban folyik a termelése A Clément termékei maximális minőségének biztosítása érdekében, azok gyártását szigorúan ellenőrizik (Appellation d’Origine Controleé) a cukornád szüretelésétől kezdve egészen a palackozásig.
Ezt az italt a lepárlás után 10 évig érlelték tölgyfahordóban, amely egy rum esetében már igen komoly kor, ugyanis a trópusi klíma hatására a rumok érési folyamata jóval intenzívebb, mint más hűvösebb éghajlaton. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera rendszernél szokás.
Bővebb információ a rumok készítéséről és típusairól ITT.