Rum Clairin Communal Ansyen (0,7l, 49,3%)

RAKTÁRON
18 990 Ft

Rum Clairin Communal Ansyen (0,7l, 49,3%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
A Clairin Communal 18-24 hónapig érlelt változata az Ansyen
Tovább olvasom

Rum Clairin Communal Ansyen (0,7l, 49,3%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

18 990 Ft
27 129 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
20 290 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
49.3 %
Palackozó
VÉLIER
Gyártó
N.A.
Brand
Clairin
Italkategória
Rum
Régió
Haiti
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
49.3 %
Palackozó
VÉLIER
Gyártó
N.A.
Brand
Clairin
Italkategória
Rum
Régió
Haiti

Leírás

Az Ansyen 18-24 hónapig érlelt rumokat tartalmaz, amelyeket ex-rum-hordókban (Bielle, Caroni, Mount Gay stb.), valamint ex-whisky- és ex-whiskey-hordókban (Benriach, Widow Jane, Buffalo Trace, Jack Daniels stb.) is érleltek. Ennek köszönhetően az egyes alkotóelemek számtalan gyümölcsös, virágos, fűszeres, lágyszárú és mézes jelleget vett fel, ezeket keverve pedig az ízek különlegesen dús és metaforikus palettája tárul elénk.

A clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több, mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek.

A clairin tulajdonképpen olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész karibi térségben összesen. A clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.

Ma már a clairinnek is vannak minőségi előírásai. A minőségi clairin három feltételnek kell, hogy megfeleljen:

  • Agriculture: a cukornádnak helyinek kell lennie, a feldolgozásának pedig organikusnak, tradicionálisnak
  • Harvest (szüret): a betakarítás kézzel kell, hogy történjen, a szállítás pedig állati erővel
  • Production (termelés): az erjedés természetes úton kell, hogy végbemenjen, adalékok nélkül; legalább 120 óráig kell tartania; maximum 5 lepárlóüstben készíthetik és egyből palackozni kell, ahogyan elhagyja az üstöt, mégpedig kizárólag Haitin.

A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.

Az Ansyen 18-24 hónapig érlelt rumokat tartalmaz, amelyeket ex-rum-hordókban (Bielle, Caroni, Mount Gay stb.), valamint ex-whisky- és ex-whiskey-hordókban (Benriach, Widow Jane, Buffalo Trace, Jack Daniels stb.) is érleltek. Ennek köszönhetően az egyes alkotóelemek számtalan gyümölcsös, virágos, fűszeres, lágyszárú és mézes jelleget vett fel, ezeket keverve pedig az ízek különlegesen dús és metaforikus palettája tárul elénk.

A clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több, mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek.

A clairin tulajdonképpen olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész karibi térségben összesen. A clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.

Ma már a clairinnek is vannak minőségi előírásai. A minőségi clairin három feltételnek kell, hogy megfeleljen:

  • Agriculture: a cukornádnak helyinek kell lennie, a feldolgozásának pedig organikusnak, tradicionálisnak
  • Harvest (szüret): a betakarítás kézzel kell, hogy történjen, a szállítás pedig állati erővel
  • Production (termelés): az erjedés természetes úton kell, hogy végbemenjen, adalékok nélkül; legalább 120 óráig kell tartania; maximum 5 lepárlóüstben készíthetik és egyből palackozni kell, ahogyan elhagyja az üstöt, mégpedig kizárólag Haitin.

A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.