Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz Clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy Clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.
A Clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek. A Clairin olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész Karib-térségben összesen. A Clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.
Ma már a Clairinnek is vannak minőségi előírásai. A minőségi Clairin három feltételnek kell, hogy megfeleljen:
- Agriculture: a cukornádnak helyinek kell lennie, a feldolgozásának pedig organikusnak, tradicionálisnak
- Harvest (szüret): a betakarítás kézzel kell, hogy történjen, a szállítás pedig állati erővel
- Production (termelés): az erjedés természetes úton kell, hogy végbemenjen, adalékok nélkül; legalább 120 óráig kell tartania; maximum öt lepárlóüstben készíthetik, és azonnal palackozni kell, ahogyan elhagyja az üstöt, mégpedig kizárólag Haitin.
A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz Clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy Clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.
A Clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek. A Clairin olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész Karib-térségben összesen. A Clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.
Ma már a Clairinnek is vannak minőségi előírásai. A minőségi Clairin három feltételnek kell, hogy megfeleljen:
- Agriculture: a cukornádnak helyinek kell lennie, a feldolgozásának pedig organikusnak, tradicionálisnak
- Harvest (szüret): a betakarítás kézzel kell, hogy történjen, a szállítás pedig állati erővel
- Production (termelés): az erjedés természetes úton kell, hogy végbemenjen, adalékok nélkül; legalább 120 óráig kell tartania; maximum öt lepárlóüstben készíthetik, és azonnal palackozni kell, ahogyan elhagyja az üstöt, mégpedig kizárólag Haitin.