A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz Clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy Clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.
Ezt a verziót a Vaval lepárlóban készítették 2018-ban. Erőteljes, bőséges rum, aromavilágát főképp a vanília és az aszalt gyümölcsök jellemzik.
A Vaval lepárlót a háború után a mai tulajdonos, Fritz Vaval Arawaks apja, Danois Vaval alapította. Napjainkban 20 hektár termelik a Madame Meuze fajtájú saját cukornádjukat, műtrágyák vagy mesterséges növényvédő szerek használata nélkül. A nádat szamarak szállítják egy közeli kis malomban préselésre. Az erjedés körülbelül 3-5 napig tart természetes élesztőgombák alkalmazásával, víz vagy mesterséges anyagok hozzáadása nélkül. A lepárlás után alkoholtartalma 50-55% között van. 200 literes edényekben tárolják, majd a közeli Port-au-Prince-be küldik palackozásra.
A Clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek. A Clairin olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész karibi térségben összesen. A Clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.
A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz Clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy Clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.
Ezt a verziót a Vaval lepárlóban készítették 2018-ban. Erőteljes, bőséges rum, aromavilágát főképp a vanília és az aszalt gyümölcsök jellemzik.
A Vaval lepárlót a háború után a mai tulajdonos, Fritz Vaval Arawaks apja, Danois Vaval alapította. Napjainkban 20 hektár termelik a Madame Meuze fajtájú saját cukornádjukat, műtrágyák vagy mesterséges növényvédő szerek használata nélkül. A nádat szamarak szállítják egy közeli kis malomban préselésre. Az erjedés körülbelül 3-5 napig tart természetes élesztőgombák alkalmazásával, víz vagy mesterséges anyagok hozzáadása nélkül. A lepárlás után alkoholtartalma 50-55% között van. 200 literes edényekben tárolják, majd a közeli Port-au-Prince-be küldik palackozásra.
A Clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek. A Clairin olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész karibi térségben összesen. A Clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.