Arcane Extraroma rum (0,7L / 40%)

14 690 Ft

Arcane Extraroma rum (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Az amerikai tölgyfa hatása ennél a rumnál egészen elképesztő: nagyon egyedi, intenzív, kivételesen gazdag italt eredményez.
Tovább olvasom

Arcane Extraroma rum (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

14 690 Ft
20 986 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
15 690 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap

Paraméterek

Érlelési idő
12 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Amerikai tölgyfahordó
Illat
A friss cukornádaroma mellett a banán és a kókusz mély jegyei, valamint további friss gyümölcsös hatások jelennek meg.
Íz
Nagyon sima, emellett egészen gazdag és intenzív is. Trópusi gyümölcsök, piskóta, aszalt gyümölcsök, valamint a frissen vágott cukornád meglepően élénk íze.
Lecsengés
Szépen kitartanak a szokatlanul élénk, vibráló, gyümölcsös ízek.
Gyártó
ARCANE
Brand
Arcane
Italkategória
Rum
Régió
Mauritius
Díjnyertes
Igen
Érlelési idő
12 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Amerikai tölgyfahordó
Illat
A friss cukornádaroma mellett a banán és a kókusz mély jegyei, valamint további friss gyümölcsös hatások jelennek meg.
Íz
Nagyon sima, emellett egészen gazdag és intenzív is. Trópusi gyümölcsök, piskóta, aszalt gyümölcsök, valamint a frissen vágott cukornád meglepően élénk íze.
Lecsengés
Szépen kitartanak a szokatlanul élénk, vibráló, gyümölcsös ízek.
Gyártó
ARCANE
Brand
Arcane
Italkategória
Rum
Régió
Mauritius
Díjnyertes
Igen

Leírás

A gyönyörű Mauritius szigetén járunk, Afrika és Ázsia között az Indiai-óceán közepén. Ebben az országban a francia hagyományoknak megfelelően frissen préselt cukornádléből készítenek rumot, ami jóval frissebb, ropogósabb, egyedi aromákat eredményez a hagyományos, melasz alapú rumhoz képest. A sziget amúgy híres kiváló minőségű cukornádjáról, amely a lágy klíma és a vulkáni talaj együttesének eredménye.

Ugyanakkor vannak itt még egyéb érdekességek is a készítéssel kapcsolatban. Az erjesztett cukornádlé első lepárlása Mauritiuson, egy helyi rézüstön történik, majd a párlatot átszállítják Franciaország Cognac régiójába, és ott még egyszer lepárolják kisméretű rézüstben (a konyakokat is ebben szokták).

Az érlelés is egészen szokatlan ezen a tájon, hisz a spanyol nyelvű karibi országokban elterjedt solera-rendszerben érlelik a párlatot. Ez egy, a spanyol boroktól származó sztenderdizálási módszer, amelynek során a hordók tartalmát keverik egymással az évek alatt, hogy kiegyenlítsék az egyes évjáratok közötti különbségeket. Palackozás előtt a hordókból csak egy kisebb mennyiséget csapolnak le, a majd a hiányzó részt más párlatokkal pótolják. Solera - spanyolul "talaj", hisz az egymásra pakolt hordók közül mindig az alsó sorból palackoznak, majd a felette lévő sorból pótolják, végül pedig a legfelső sorba érkezik a frissen desztillált párlat.

Az Extraroma esetében a solera-rendszerben átlagosan 12 évet érlelődik a párlat. Az amerikai tölgyfa hatása ennél a rumnál egészen elképesztő: nagyon egyedi, intenzív, kivételesen gazdag italt eredményez.

A gyönyörű Mauritius szigetén járunk, Afrika és Ázsia között az Indiai-óceán közepén. Ebben az országban a francia hagyományoknak megfelelően frissen préselt cukornádléből készítenek rumot, ami jóval frissebb, ropogósabb, egyedi aromákat eredményez a hagyományos, melasz alapú rumhoz képest. A sziget amúgy híres kiváló minőségű cukornádjáról, amely a lágy klíma és a vulkáni talaj együttesének eredménye.

Ugyanakkor vannak itt még egyéb érdekességek is a készítéssel kapcsolatban. Az erjesztett cukornádlé első lepárlása Mauritiuson, egy helyi rézüstön történik, majd a párlatot átszállítják Franciaország Cognac régiójába, és ott még egyszer lepárolják kisméretű rézüstben (a konyakokat is ebben szokták).

Az érlelés is egészen szokatlan ezen a tájon, hisz a spanyol nyelvű karibi országokban elterjedt solera-rendszerben érlelik a párlatot. Ez egy, a spanyol boroktól származó sztenderdizálási módszer, amelynek során a hordók tartalmát keverik egymással az évek alatt, hogy kiegyenlítsék az egyes évjáratok közötti különbségeket. Palackozás előtt a hordókból csak egy kisebb mennyiséget csapolnak le, a majd a hiányzó részt más párlatokkal pótolják. Solera - spanyolul "talaj", hisz az egymásra pakolt hordók közül mindig az alsó sorból palackoznak, majd a felette lévő sorból pótolják, végül pedig a legfelső sorba érkezik a frissen desztillált párlat.

Az Extraroma esetében a solera-rendszerben átlagosan 12 évet érlelődik a párlat. Az amerikai tölgyfa hatása ennél a rumnál egészen elképesztő: nagyon egyedi, intenzív, kivételesen gazdag italt eredményez.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.