Ingyenes szállítás

Rum Angostura '1824' 12 éves (0,7 l, 40%)

RAKTÁRON
23 390 Ft

Rum Angostura '1824' 12 éves (0,7 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db
Az Angostura 1824 a lepárló válogatott, legjobban sikerült hordós érleléseiből lett kikeverve.
Tovább olvasom

Rum Angostura '1824' 12 éves (0,7 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db

Online bruttó ár

23 390 Ft
33 415 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
24 990 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Érlelési idő
12 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ANGOSTURA CO.
Hordótípus
Bourbon
Illat
Csábító, gazdag, édes melasz, vanília, méz, fűszer és konyakszerű jegyekkel.
Íz
Étvágygerjesztő: méz, gyümölcs, csokoládé, fűszerek és gyógynövények.
Lecsengés
Egészen hosszú és ízletes.
Gyártó
ANCOSTURA CO.
Italkategória
Rum
Régió
Trinidad és Tobago
Brand
n.a.
Érlelési idő
12 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ANGOSTURA CO.
Hordótípus
Bourbon
Illat
Íz
Lecsengés
Egészen hosszú és ízletes.
Gyártó
ANCOSTURA CO.
Italkategória
Rum
Régió
Trinidad és Tobago
Brand
n.a.

Leírás

A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbonhordókban érlelik tökéletesre. Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához. 

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.

A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbonhordókban érlelik tökéletesre. Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához. 

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.