A St. Lucia szigetén található azonos nevű lepárlóban többféle rumot is gyártanak, köztük az Admiral Rodeny márkát. Rodney admirális vezetésével az angolok 1782-ben fényes győzelmet arattak a franciák felett a Szentek csatájának (Battle of the Saints) nevezett híres ütközetben. A csata nagyon fontos helyet foglal el a térség történelmében, hisz a győzelemmel a britek biztosították sok évszázados dominanciájukat a Karib-világban.
Az Officer's Release elnevezés arra utal, hogy ez az ital teljes mértékben Evanius Harris keverőmester elképzelései mentén született meg. A hagyományos bourbonhordós érlelést követően portói boroshordós utórlelést is kapott, a N°1 megjelölésből pedig sejthetjük, hogy ez csupán az első kiadása egy különböző utórleléssel ellátott sorozatnak.
A St. Lucia Distillers-t St. Lucia szigetén az 1930-as években alapította meg a Barnard család a rum lepárlóját, melyet a helyi nagy mennyiségű cukornád ültetvényekre alapozott, melyek akkoriban már több működő lepárlót is elláttak az európai export piac mellett. Az európai cukorrépa elterjedésével azonban a helyi cukornádtermelés szinte teljesen megszűnt, mely rossz hatással volt a sziget addig szépen növekvő rum márkáira is. A fennmaradás reményében bízva a sziget utolsó két lepárlója végül egyesült, és a festői Rossey völgyben folytatták közösen működésüket, ezt ismerjük ma St.Lucia lepárló néven.
A St. Lucia szigetén található azonos nevű lepárlóban többféle rumot is gyártanak, köztük az Admiral Rodeny márkát. Rodney admirális vezetésével az angolok 1782-ben fényes győzelmet arattak a franciák felett a Szentek csatájának (Battle of the Saints) nevezett híres ütközetben. A csata nagyon fontos helyet foglal el a térség történelmében, hisz a győzelemmel a britek biztosították sok évszázados dominanciájukat a Karib-világban.
Az Officer's Release elnevezés arra utal, hogy ez az ital teljes mértékben Evanius Harris keverőmester elképzelései mentén született meg. A hagyományos bourbonhordós érlelést követően portói boroshordós utórlelést is kapott, a N°1 megjelölésből pedig sejthetjük, hogy ez csupán az első kiadása egy különböző utórleléssel ellátott sorozatnak.
A St. Lucia Distillers-t St. Lucia szigetén az 1930-as években alapította meg a Barnard család a rum lepárlóját, melyet a helyi nagy mennyiségű cukornád ültetvényekre alapozott, melyek akkoriban már több működő lepárlót is elláttak az európai export piac mellett. Az európai cukorrépa elterjedésével azonban a helyi cukornádtermelés szinte teljesen megszűnt, mely rossz hatással volt a sziget addig szépen növekvő rum márkáira is. A fennmaradás reményében bízva a sziget utolsó két lepárlója végül egyesült, és a festői Rossey völgyben folytatták közösen működésüket, ezt ismerjük ma St.Lucia lepárló néven.