Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
Egy valóban kitűnő, hosszan érlelt rum Jamaica leghíresebb gyártójától. Az Appleton 21 évesben minden benne van, amit egy ilyen top-kategóriás rumtól várhatunk: gazdagság, mélység, mesésen sima-érett textúra. A különböző párlatokat először külön érlelik, majd összekeverik őket és 2 éves házasítási időszak után palackozzák le.
Az Appleton birtokot írásos dokumentumok először 1749-ben említették, ugyanakkor eredete egészen 1655-ig visszavezethető, amikor is a Brit Birodalom elfoglalta Jamaica szigetét a spanyoloktól. Frances Dickinson is részt vett ebben az ominózus csatában, és úgy tartják, hogy a jutalmul kapott földek az Appleton birtokot is magukba foglalták. Mindenesetre a birtok legelső ismert tulajdonosa Dickinson unokája volt.
A Nassau völgyben fekvő, 11 ezer hold méretű birtokot a 20. század elejétől, a szintén jamaicai J. Wray&Nephew birtokolja.
Az itteni karsztos talaj és egyedi klíma ideális körülményeket biztosít a cukornád termesztésének valamint a rum készítésének. Ezáltal kivételesen lágy vízhez, valamint természetesen előforduló élesztőhöz lehet jutni. Rumjaikat kisüsti és oszlopüstös párlatokból keverik ki. Ezek a tényezők mind döntően befolyásolják az ital végső karakterét.
A címkéken található korjelölés mindig a legfiatalabb összetevő korára utal.
Egy valóban kitűnő, hosszan érlelt rum Jamaica leghíresebb gyártójától. Az Appleton 21 évesben minden benne van, amit egy ilyen top-kategóriás rumtól várhatunk: gazdagság, mélység, mesésen sima-érett textúra. A különböző párlatokat először külön érlelik, majd összekeverik őket és 2 éves házasítási időszak után palackozzák le.
Az Appleton birtokot írásos dokumentumok először 1749-ben említették, ugyanakkor eredete egészen 1655-ig visszavezethető, amikor is a Brit Birodalom elfoglalta Jamaica szigetét a spanyoloktól. Frances Dickinson is részt vett ebben az ominózus csatában, és úgy tartják, hogy a jutalmul kapott földek az Appleton birtokot is magukba foglalták. Mindenesetre a birtok legelső ismert tulajdonosa Dickinson unokája volt.
A Nassau völgyben fekvő, 11 ezer hold méretű birtokot a 20. század elejétől, a szintén jamaicai J. Wray&Nephew birtokolja.
Az itteni karsztos talaj és egyedi klíma ideális körülményeket biztosít a cukornád termesztésének valamint a rum készítésének. Ezáltal kivételesen lágy vízhez, valamint természetesen előforduló élesztőhöz lehet jutni. Rumjaikat kisüsti és oszlopüstös párlatokból keverik ki. Ezek a tényezők mind döntően befolyásolják az ital végső karakterét.
A címkéken található korjelölés mindig a legfiatalabb összetevő korára utal.