Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 433 9731
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Rum Zacapa Centenario No.23 (1,0 l, 40%) Katt rá a felnagyításhoz

Rum Zacapa Centenario No.23 (1,0 l, 40%)

Internetes ár:
23.890 Ft (18.811 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
2300 méterrel a tengerszint felett érlelik tökéletesre ezt az egész világon igen elismert rumot.
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Szállítás: 2018. április 30.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

A Ron Zacapa Centenario esetében a valódi tartalomhoz igényes külső is párosul. A Zacapa rumjai eleinte a pálmalevélből készült (ún. petate) gyékényfonatos üvegben kerültek eladásra, amely ősi, a majáktól származó, a helyi kultúrához szervesen kapcsolódó fonat ma is megtalálható a palack közepén.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta. 

Gyártó n.a.
Palackozó n.a.
Érlelési idő (év) 23
Ürtartalom 1l
Alkoholtartalom 40 % vol
Hordóserősség NEM
Hordó típus Az érleléshez/utóérleléshez használt hordó(k) fajtája aszerint, hogy milyen italt tartottak benne előzőleg (bourbon, sherry, egyéb borfajta, rum stb.), illetve, hogy milyen tölgyből készült az adott hordó (pl. amerikai, európai tölgy stb.), ha a gyártó nyilvánosságra hozta.
Hordó szám A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta.
Illat Sárgabarack, citrusok, vanília, kókusz és bourbon.
Íz Gazdag és telt fűszeres csokoládéval és kellemes tanninos hatásokkal.
Lecsengés Nagyon hosszú, tiszta és gazdag likőrszerű sűrűséggel.
Egyensúly -
Egyéb jellemző n.a.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő