Termékek Menü
0

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 500 3722
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Rum Plantation Jamaica Old Reserve 2002 (0,7 l, 42%) Katt rá a felnagyításhoz

Rum Plantation Jamaica Old Reserve 2002 (0,7 l, 42%)

Internetes ár:
14.990 Ft (11.803 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Ezt a 2002-ben rézüstben lepárolt rumot hosszú erjesztési idővel készítették, amely által egy életerős, egészen intenzív rum született.
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Szállítás: 2018. február 27.
Szállítási díj: 990 Ft

Leírás és Paraméterek

A jamaicai rumokra jellemző leginkább a hosszú erjesztési idő, amely során a gazdag, testes aromákért felelős észterek sokkal nagyobb számban tudnak kifejlődni (high ester rum). Ezt a 2002-ben rézüstben (pot still) lepárolt rumot is hosszú erjesztési idővel készítették, amely által egy életerős, egészen intenzív rum született. Közel 11 évig bourbon hordóban érlelték Jamaicán, majd további 2 évig Franciaországban Pierre Ferrand hordókban (Château de Bonbonnet) pihent. Alapanyaga melasz.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

Gyártó n.a.
Palackozó Cognac Ferrand
Lepárlás éve 2002
Érlelési idő (év) 13
Ürtartalom 0.7l
Alkoholtartalom 42 % vol
Hordóserősség NEM
Hordó típus Bourbon, majd Cognac
Hordó szám A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta.
Illat Eleven, intenzív, füves, földes, fás, gyantás.
Íz Mély, keserédes, enyhén füstös, dohány-szerű, gyanta és fa jegyek, komplex melaszos hatások. Kecses mégis rusztikus, nagyon jó példája a jamaicai rumoknak.
Lecsengés n.a.
Egyensúly -
Egyéb jellemző n.a.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő