Leírás és Paraméterek
Illat | Intenzíven körtés, melaszos illattal indít, ami folyamatosan lesz még gyümölcsösebb ahogy az alma, banán bekúszik az orrunkba, valamint a háttérben megjelenik a szerecsendió és vanília fűszeressége és egy leheletnyi füst. |
Íz | Gazdag és egész szájüreget betöltő ízvilág jellemzi, köszönhetően a vanília, méz, gyömbér és a gyümölcsök kavalkádjának, melyen a kókusz a hab a tortán. |
Lecsengés | Hosszúra nyúlik, lassan távozik a szájból, maga után hagyva a gyümölcsök és nagyon enyhe füst maradványát, mely még egy korty után kiált. |
Gyártó | MAISON FERRAND |
Palackozó | MAISON FERRAND |
Érlelési idő | 4 |
Brand | Plantation |
Italkategória | Rum |
Régió | Fidzsi-szigetek |
Ürtartalom | 0,7 |
Alkoholtartalom | 40 |
Bolti ár | 13590.0033Forint |
Fiji ősi lagúnáinak, buja dzsungelének és a gyönyörű tengerpartjának szomszédságából érkezik ez a termék. Olyan könnyed, mint a Fiji nap, intenzíven érezhető egzotikus gyümölcsökkel és háttérben megbújó fűszerekkel gazdagon átitatott rum, melynek sem a nők, sem a férfiak nem tudnak ellenállni. Egy újabb tagja a Plantation Signature Blend sorozatának, amely méltón képviseli ennek a márkának a sokszínűségét és újító arculatát.
A Maison Ferrand cégcsoport régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már többféle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
Vélemények
Illatában és ízében jelen van az agricole rumra jellemző kicsit nyers cukornádlé és a földesség. Emellett a gyümölcsös jegyek könnyedek, az ital nincs túlédesítve, élvezhető magában, hűtés nélkül is. Biztosan nem mindenkinek az ízlését szolgálja ki, de ettől ez még egy tisztességes rum azoknak, akik nem akarnak nehéz, sokéves hordós érlelésű rumot, de nem is hajlanak az inkább koktélokba való, néha gej spiced rumok felé.
Belekortyolva kókusz, vanilia, szerecsendió a karibi rumok ismert ízeinek gerincén lovagolva.
Lassú, finom zamatú lecsengése rögtön újabb kortyért kiált.
Egy próbát neked is megérhet, de ha klasszikus, karibi rumot akarsz ne ezt vedd, mert ennyire sokkal jobbat is kapsz.