Hírek

Rum folyik egy teljes hétig a WhiskyNetnél – augusztus 16-22.

Széles e világon augusztusban tarják a nemzetközi Rum Napot, de mi megfejeljük ezt, és egészhetes Rum Napokat (augusztus 16-22.) kreáltunk a nemzetközi Rum Napból. Íme, a részletek.

A világ számos országában előszeretettel fogyasztanak rumot, sőt egyes országokban akár „nemzeti italként” is felfoghatjuk e kiváló italt. Ma már több mint hatvan országban készítenek rumot, de természetesen léteznek „rumnagyhatalmak”, ahol szinte még a „csapból is rum folyik”.

 

Néhány mondat a hajdani tengerészek kedvenc italáról

A rumot a cukornád levéből vagy melaszból (a cukornád-feldolgozás során keletkező melléktermék), élesztő segítségével erjesztik. Rumnak eredetileg a Karib-szigeteken készített cukornádpárlatot nevezték. Nevét egyes források alapján a cukor latin nevének (saccharum) rövidüléséből szerezte.

Több rum esetében találkozhatunk a szokatlanul széles aljú üvegdekanterrel, ami arra utal, hogy hajdanán a hajókon tárolt értékes „kalóz-itóka” ki ne lögybölődjön a hullámzó és viharos tengereken.

Angol, francia, spanyol

Léteznek angol-, francia-, és spanyol típusú rumok, amelyek változatos aromagazdagságban élvezhetők. Ki-ki saját szája íze szerint megtalálhatja a szárazabb vagy éppen édeskésebb vonalat.

RUM NAPOK augusztus 16-22.

Ha kedvet kaptál a rumokhoz, akkor jó helyen jársz, mert most augusztus 16-22. között egyhetes Rum Villámakciót tartunk, így a fenti időpont között számos kiváló palackozást kaparinthatsz meg kedvezményes áron.

 

RUM VILLÁMAKCIÓNK TELJES KÍNÁLATA

 

Rum Villámakciónk nemcsak webáruházunkban érhető el, hanem szakboltjainkban is:

GoodSpirit Shop: 1053 Budapest, Veress Pálné utca 7.

Rumkóstolás a GoodSpirit Shopban:

 A Rum Napok keretében augusztus 16. és 18. között minden érdeklődőt meginvitálunk egy dram rumra a bolt nyitvatartási idejében. Gyertek, kóstoljatok jó rumot!
 

C+C Bolt: 1033 Budapest, Szőlőkert utca 4/B

Akciónk augusztus 16-22. között érvényes, vagy a készlet erejéig.

Nézd meg teljes rumkínálatunkat is!