Hírek

Robert Burns Hét: 2023. január 23-29. – AKCIÓK, AJÁNDÉKOK

Robert Burns születésének alkalmából egész heti akciót tartunk 2023. január 23-29. között. Most feltöltheted fogyatkozó Arran-készleteidet.

Robert Burns, a skótok híres költője 1759. január 25-én látta meg a napvilágot. Az ő személye köré épül 2023. január 23-29. között elérhető akciónk.

Robert Burns Hét - 2023. január 23-29. – AKCIÓ
A fenti dátum között az alábbi három Arran termék kedvezményes áron érhető el:
 

Arran 10 éves (0,7 l, 46%)

 


Arran Sherry Cask - The Bodega (0,7 l, 55,8%)

 


Arran Machrie Moor Cask Strength (0,7 l, 56,2%)

+ AJÁNDÉK

2023. január 23-29. között minden Arran Robert Burns Malt whisky vásárlásához ajándékba adunk egy Arran kóstolópoharat is.

Mindegyik 0,7 literes Arran Robert Burns whisky egész januárban kedvezményesen elérhető. 

GOODSPIRIT SHOP BELVÁROS


Dugómentes ARRAN Napok  

2023. 01. 23 - 28. között Robert Burns tiszteletére a belvárosi GoodSpirit Shopunkban „Arran kóstolót” tartunk. Minden betérő érdeklődőnket meginvitáljuk egy dram (2 cl) The Burns Blend whiskyre. Amennyiben 10.000.- Ft felett vásárolsz, vagy a GoodSprit Shop Belváros szaküzletünkben veszed át a rendelésed, úgy további 2 db 2cl kóstolót kérhetsz a kóstolásra kihelyezett Arran termékekből. Részletekről érdeklődj a helyszínen, a szakértő kollégáinknál.

Szavalj és nyerj! - 2023.01.25.     
Szavalj el egy Robert Burns verset, vagy idézz egy komplett részletet, versszakot bolti kollégáinknak bármelyik üzletünkben január 25-én, a költő születésnapján. Minden lelkes poéta, aki ezt megteszi, ajándék Arran Lochranza Castle fém plakátot kap. Figyelem! A plakát a készlet erejéig tart, a változás jogát fenntartjuk.

5 dolog, amit tudni érdemes Robert Burnsről:

Robert Burns rövid élete során maradandót alkotott, így vált a híres költő a skótok „Petőfijévé”. 
• A skót költő kedvelte az „élet vizét”, így sosem vetette meg a jóféle skót whiskyt, amelyről több versstrófája is zeng. (például a „Freedom and whisky gang thegither.” , ami annyit tesz, Szabadság és whisky együtt jár).
• A költő emlékének lelkes ápolója az Arran cég, amely kétféle whiskyt is készít: egy maláta és egy blend whiskyt Robert Burns képével és aláírásával az üvegen és a dobozon.
• Robert Burns születésnapján, január 25-én szerte a világon Burns Supper vagy Burns Night eseményt tartanak, ahol haggist (legjobban talán a magyar hurkára hasonlítható étel) fogyasztanak és whiskyvel koccintanak a költő tiszteletére.
• Az első Burns klubot 1801-ben Greenockban alapították Ayrshire-ben született kereskedők, akik közül néhányan még jól ismerték Burnst. Az általuk szervezett első Burns Supperre pedig 1802. január 29-én került sor, ettől kezdve azonban az eseményt minden alkalommal január 25-re szervezték.
• Létezik egy Robert Burns International Foundation is, amely hazánkban is már rengeteg településen és cégnél végzett önkéntes munkát, vagy segített adományaival. (Ők egyébként 2004 óta szerveznek Burns Supper esteket Budapesten is.)

Arran termékek a WhiskyNet porfóliójában

A Robert Burns Hét (2023. január 23-29.) akciós kínálata a megjelölt helyeke érvényes a jelölt dátumig vagy a készlet erejéig.