Blog | Rum

Renegade rumok különleges eljárással

A skót Bruichladdich felvirágoztatója, majd az írországi Waterford whisky és az ottani terroir koncepció megalkotója, Mark Reynier folyamatosan kísérletezik, kutatja, hogy a párlatokban is megjelenik-e a készítési helyének jellege.

Nem kellett sokat várni, hogy a cukornád is fókuszba kerüljön: Grenadán megépítették a Renegade lepárlót ennek a kiderítésére, és első rumjai már meg is jelentek a WhiskyNet kínálatában Renegade név alatt.
Ugyanazzal a mély filozófiai tartalommal folyik a munka a rumokkal, mint a Waterford whiskyk esetében: a különböző farmok és a róluk származó cukornád egyértelműen beazonosíthatóak.
 

Renegade Etudes Pearls rum (0,7L / 55%) 
Az Etudes széria minden egyes eleme egy-egy grenadai terroirt jelenít meg – a cukornádat ezekről a területekről külön-külön dolgozzák fel, a betakarítástól egészen a lepárlásig és palackozásig.
A Pearls termőhelye a sziget partmenti területe, egy kőhajításnyira a Renegade Distillerytől - a mangrove és a víz ölelésében, vasban gazdag talajon. A cukornád típusa Yellow Lady.

 

Renegade Etudes New Bacolet rum (0,7L / 55%) 
Ezt a grenadai terroir rumot is a Waterford whisky alkotói készítették. A New Bacolet egy déli fekvésű, napsütötte terület, szárazságtűrő cukornáddal, kolluviális ((laza, meg nem szilárdult üledékek általános neve)) talajjal. A cukornád magas szacharóztartalmú, "Lacalome Red" fajta. E minőségi rum igen magas alkoholtartalommal (55%) került palackozásra.

Renegade Pre Cask Hope Pot Still rum (0,7 / 50%) 
A Pre Cask széria a rumot nyers valójában mutatja be: érleletlen, single farm fehér rumok formájában. A Hope a sziget déli részéről származik. Ragyogó, vörös agyagtalaj, amely vasban gazdag. Mamo farm, Boulders régió. Érdemes tesztelni!