Plantation Barbados Grande Reserve rum (1L / 40%)
13.890 Ft

Plantation Barbados Grande Reserve rum (1L / 40%)

Márka: Plantation
Azonnal szállítható: Raktáron
Szállítási díj: 1.990 Ft
Cikkszám: RUM-12673
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
Összesen 3 évig érlelt rum Barbadosról, amelyet először bourbon, majd konyakos hordóban érleltek.
Webshop bruttó ár
13.890 Ft

Menny.:

Bolti ár:
14.590 Ft
Megbizható vállalkozás
Megbízható vállalkozás

Megbízható, többször díjazott magyar vállalkozás 2007 óta.

Leírás és Paraméterek

Illat
Borjúbőr és karamell. Fahéj, aszalt kókusz, enyhe vanília, szárított banán.
Íz
Meglepően édes kezdés, melasz, a bőrre emlékezető hatások itt is visszaköszönnek, majd narancshéj és sós vaj jelenik meg.
Lecsengés
Egyre édesebbé válik, a fűszeres él leginkább a szegfűborsot juttatja eszünkbe.
Gyártó Plantation
Palackozó MAISON FERRAND
Érlelési idő 3
Brand Plantation
Italkategória Rum
Régió Barbados
Ürtartalom 1
Alkoholtartalom 40
Bolti ár 14590.0013Forint

Melasz alapú rum, oszlop- és rézüstös párlatok egyaránt vannak benne. A trópusi érlelés nagyjából 2 évig, a franciaországi pedig kb. 1 évig tart a Ferrand otthonában (Château de Bonbonnet).

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

EZEK IS NÉPSZERŰEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!