Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Peat Chimney (0,7 l, 46%)

Több mint 10 különböző malátawhiskyből házasított blended malt, amelyben legmeghatározóbbak az islay-füstös jegyek.

Elérhetőség: Már csak 2 db raktáron
Átlagos értékelés: 3 / 5 csillag! (4)
Internetes ár:
11.690 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

A Wemyss (ejtsd: "vimsz") családot régi szenvedély köti a whiskyhez, hisz a híres John Haig (Haig's blended whisky megalkotója) a 19. században a család birtokán alapította első lepárlóját. Értő fogyasztókból az idők során fokozatosan whisky palackozóvá, sőt a Kingsbarns révén a közelmúltban főzde tulajdonossá váltak.

A Wemyss tehát egy független palackozó társaság, amelynek szakmai munkáját az a Charlie Maclean vezeti, aki már 10 könyvet is jegyez a témában és a whisky ipar egyik legelismertebb szakembere.

Blended maltjaik 3 stílust képviselnek: a Speyside maltokból kikevert The Hive citrusos-mézes, a döntően Highland és Islands (szigeteki) whiskykből megalkotott Spice King nevéhez híven gazdag-telt fűszeres, a Peat Chimney pedig islay-i füstös ízvilágot képvisel. 

A Wemyss portfólió régebbi, korjelölésű  darabjaival szemben, a kormegjelölés nélküli Peat Chimney (jelentése: tőzeg kémény) 46%-ra lett beállítva, amely által robusztusabb, teltebb aromákat élvezhetünk benne. Összesen több mint 10 különböző lepárló malátawhiskyjéből lett házasítva úgy, hogy ízében a leghangsúlyosabbak az Islay maltok adta tőzeges-füstös jegyek.

Elismerések:

2020 - International Spirits Challenge, ezüstérem
2018 - IWSC: ezüstérem - kiemelkedő
2018 - The Spirits Business: 93,9 pont
2018 - International Whisky Competition: 93,9 pont
2018 - International Spirit Challenge: ezüstérem
2018 - International Spirits Competition: ezüstérem

2016 – Berlin International Spirits Competition: ezüstérem
2015 – IWSC: ezüstérem – kiemelkedő
2015 – Spirits Business Scotch Whisky Masters: aranyérem
2015 – ISC: ezüstérem

Csatlakozhatsz a Kingsbarns Founders' Club-hoz!

A Founders' Club izgalmas lehetőséget nyújt, hogy tagjai bepillantást nyerhessenek az új lepárló különleges életébe, és nyomon követhessék annak fejlődését.  Ez a lehetőség világszerte csupán háromezer fő számára teszi lehetővé a tagságot.
Az alapító tagok az elegáns üdvözlőcsomagban a következőket kapják kézhez: egy 200 ml-es „new spirit” Kingsbarns palackot, egy egyedi Founders’ Club Glencairn poharat, valamint egy tagsági jelvényt.

A tagság a következő előnnyel jár:

A tagok megkapják a Kingsbarns lepárló első single maltját, köztük egy exkluzív Founders’ Reserve palackozást is, amelyet kizárólag a tagok számára bocsátanak ki.

A tagok négy éven keresztül, minden évben - 2019-től 2022-ig - kapnak 1 db. 700ml-es Founders’Club Reserve palackozást.

A lepárló honlapján a tagok hozzáférést kapnak a klubtagok számára létrehozott felülethez, de természetesen a hírekről is első kézből tájékozódhatnak, illetve meghívást kapnak a különleges eseményekre, rendezvényekre.


A tagságot 590 GBP áron lehet megvásárolni, (plusz postaköltség), vagy
12 hónapra részletfizetésért, plusz 20 GPB adminisztrációs díjért.

További részletek elérhetők Kingsbarns Distillery weboldalán vagy a látogatóközpontjában.

www.kingsbarnsdistillery.com/founders-club/buy-membership/

Palackozó WEMYSS
Ürtartalom 0,7l
Nem hűtve szűrt termék Nem hűtve szűrt termék
Aranyérmes termék Aranyérmes termék
Régió Skócia
Alkoholtartalom 46 % vol
Hordóserősség NEM
Illat -
Íz -
Lecsengés -

Vélemények

3.00
4 értékelés
5
(0)
4
(2)
3
(1)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 02.
Nekem ízlik. Hiszen füstös.
| 3 / 5 csillag!
2018. 09. 15.
Szerintem ez egy teljesen rendben lévő Islay blended malt, anyósomék imádják, bár ők mindent szeretnek, ami tőzegelt.
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 24.
Bizonyára "különleges ízlése" van a fentebb megnyilvánulónak, de ez csak az ő véleménye. Azért, mert neki nem ízlik ez az ital, még nem kellene ilyen dehonesztáló módon fogalmaznia. Ez igen is egy nagyon jó ital, csak az értékelőnek nem ízlik. Szíve joga hozzá, A vélemény és az értékítélet szabad, csak nem mindegy milyen módon és stílusban. Az értékelések itt azért vannak, hogy egymást segítsük az általunk esetleg még nem ismert ital megismerésében, nem pedig azért, hogy egy érdeklődőnek eleve elvegye a kedvét az ital megkóstolásától egy ilyen rossz indulatú vélemény megfogalmazásával. Pusztán ízlésbeli különbségek alapján. A whiskynet csapat korrektségét mutatja, hogy még ezt a véleményt is közzétette - eddig egyedüliként. A teljesség igénye miatt kellett ezt a néhány mondatot leírnom.
| 1 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2018. 02. 15.
A magyar pálinka kultúra felvirágzását megelőzően bizony készültek olyan párlatok, melyek cefrézéséhez a földre hullott rothadó gyümölcsöt, avart és olykor egy-egy döglött vakondot is összegereblyéztek. Az így készített gyümölcspárlatot nevezi a köznyelv "kerítésszaggató" pálinkának. Bevallom, nem gondoltam, hogy eme jelzőt valaha Whiskyre kell adaptálnom. Summa summarum: a Vimszes fiúk "tőzeg kéménye" méltatlan arra, hogy a Whiskynet - amúgy kiválóan összeállított - szortimenjének részét képezhesse...

Ezeket kóstoltad már?

Már csak 3 db raktáron
10.990 Ft
15.699,92 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
11.690 Ft
16.699,96 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
13.990 Ft
19.985,81 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére