Leírás és Paraméterek
Gyártó | N.A. |
Palackozó | VÉLIER |
Brand | Papa Rouyo |
Italkategória | Rum |
Régió | Jamaica |
Ürtartalom | 0,7 |
Alkoholtartalom | 56,7 |
Papa Rouyo, Charles Albert Ruscade néven született a 20. század elején Le Moule-ban, Guadeloupe-ban, farmerek fiaként. Olyan ember volt, mint azok, akik a régi időkben szigorral és odaadással művelték a földet. Vasárnap kivételével minden nap hajnalban járt dolgozni, és kerékpárral közlekedett Le Moule városából a portlandi mezőkre.
Szenvedélye volt a földmunka, ünnepelte a termőföld előkészítésével töltött időt.
Miután a közösségben a földet gondosan megmunkálták, táplálták és felszántották, tudta, hogy hagyni kell pihenni… az idő és a know-how meg fogja hozni a varázslatos eredményt…
Tiszteletben tartották a föld ritmusát. Megtanulták követni azt a tempót, amelyet a föld megkíván a kivételes cukornád termesztéséhez. Dús cukorral teli, magas nádat termelt.
Néhány évvel később Papa Rouyo unokája és az ültetők közössége azon töprengett, hogyan tudnák népszerűsíteni ezt a kiváló minőségű cukornádat ezen a történelmi múlttal rendelkező földterületen. Ezek az ültetvényesek idővel igazi „nádtermesztő mester” státuszt értek el, szinte művészi hozzáértéssel formálták tökéletesre ezt a magas minőségű terményt.
Ezzel a szakértelemmel és szenvedéllyel megszületett a Papa Rouyo rum, amely a nemzedékek óta termesztett cukornád iránti szeretetük és odaadásuk gyümölcse.
Az olasz Velier kereskedőház együttműködése folytán ez a limitált kiadású Habitation Velier 2022-es Papa Rouyo rum guadeloupe-i vörös cukornádból készült és konyakos hordókban érlelték: virágos aromás profilt és gazdag gyümölcsös ízt kínál a prémium rumok kedvelőinek.
A Velier-féle besorolás szerint a „pure single rum” egyetlen lepárlóüzemből származik, és szakaszos lepárlással állítják elő.