Blog

Óriási siker volt a Kilchoman European Tour 2023 budapesti állomása

Az idei Kilchoman európai turnéja kis híján meghiúsult, mivel az út egyik meghatározó főszereplője, az autó lerobbant, de a Kilchomannál tűzrőlpattant hölgyek dolgoznak, és megmentették a turnét. Mi lett volna nélkülük?

A Kilchoman családi farmlepárló munkatársai immár negyedik alkalommal (2014, 2015, 2018 és 2023) pakolták be a cég prémium italait speciális Land Roverükbe, hogy több ezer kilométert megtéve, tizenhárom országban népszerűsítsék kedvenc kiadásaikat. A Kilchoman-kaland 2023 április 16-án Luxemburgban vette kezdetét, és júniusban Skóciában, a híres Fèis Ìle Islay fesztiválon ér véget. A körutazást egy speciális Kilchomanos Land Roverrel tervezték…

Pár napig meghiúsulni látszott a terv, ugyanis történt egy kis malőr, de a talpraesett Kilchoman-hölgyek mindent megoldottak. Az alábbi rövid beszámolóban olvashattok a Kilchoman European Tour nem szokványos napjairól és a budapesti „fellépésükről”.

Ők képviselik a Kilchomant az idei turnén

Minden helyszínre két képviselő érkezik a Kilchomantól, a kollégák váltják egymást, hiszen igazán fárasztó lenne a hathetes túrát váltás nélkül végig csinálni. Először James Wills és George Wills kezdték a turnét, amelynek első állomása Luxemburg volt. Majd átvette a stafétabotot Chloe Wood (Export Sales and Marketing Manager) és Catherine MacMillan (Brand Manager), hozzánk Budapestre már ők érkeztek Szlovákiából, illetve folytatták útjukat Horvátországba. Utánuk pedig Peter Wills és Antea Allegro mentek tovább a turnéval Szlovéniába, majd Olaszországba. A turné utolsó állomása június elsején az Islay Fèis Ìle fesztivál lesz.

Izgalmas story a német autópályán

A WhiskyNet annak rendje és módja szerint beharangozta, hogy a Kilchoman egy speciálisan dizájnolt Land Roverrel gördül majd be a GoodSpirit Shop elé május 5-én kora délután, de ez sajnos nem valósulhatott meg. A képviselők a turné egyik legizgalmasabb momentumának tartották a Land Rover „elvesztését”.  George és James még a szépen „felmárkázott” Land Roverrel indultak el Luxemburgba, Belgiumba, majd Németországba. Vezetés közben már érezték, hogy valami nincs rendben az autóval. Aztán átadták az autót Catherine-nek és Chloe-nak, akiknek jelezték a problémát. 

Sajnos a német autópályán végérvényesen "megadta magát” az autó. Először az tűnt fel a lányoknak, hogy nagyon nehéz benyomni a kuplungot, majd egyszer csak hiába nyomták a gázt, az autó leállt. Lehúzódtak a leállósávba, ahol az arra járó rendőrök közölték velük, hogy nem maradhatnak ott, de sajnos az autó megmakacsolta magát, és nem ment sehova. Utólag már nevetnek a történteken a hölgyek, de természetesen, ott, az adott pillanatban inkább kétségbe voltak esve, semmint nevettek a kínos helyzeten. Végül béreltek egy Ford furgont, amivel problémamentesen eljutottak Ausztriába, Szlovákiába és Magyarországra.

Így fogadták őket a különböző helyszíneken

Elmondásuk szerint minden meglátogatott országban remek fogadtatásban részesültek, sok vendég érkezett a turné helyszínére, hogy Kilchoman whiskyt kóstoljanak és beszélgethessenek a márka képviselőivel. Chloe és Catherine említette, hogy különösen szívesen jönnek Budapestre (a 2021-es Whisky Show-n Catherine-nel, a 2022-es Whisky Show-n pedig Chloe-val találkozhattak a vendégek), így most is nagyon lelkesen, hatalmas mosollyal az arcukon érkeztek a GoodSpirit Shop Belváros üzletünkbe. Az érdeklődés Budapesten is hatalmas volt, a hivatalos bolti kóstoló 14:00-kor kezdődött, de már 13:30-tól kezdve jöttek a lelkes Kilchoman-rajongók kóstolni és vásárolni. A hivatalos délutáni esemény végén (17:00-kor) még mindig tele volt a GoodSpirit Belváros üzletünk a lelkes érdeklődőkkel, akik nem hagyták unatkozni a hölgyeket.

Kilchoman kóstoló a GoodSpirit Akadémia termében – online bejelentkezés a lepárlóba

Az esti Kilchoman kóstolóra körülbelül fél nap alatt elfogytak a jegyek, természetesen ott is nagyon jó volt a hangulat. Chloe és Catherine a bennfentes információk és sztorik mellett szórakoztató játékokkal is készültek a résztvevőknek, valamint az este fénypontja a Kilchoman lepárló élő bejelentkezése volt. A résztvevők betekintést nyerhettek a régi és új lepárlóüstök működésébe, illetve kérdezhettek két lepárlásért felelős („stillman”) kollégától, Frasertől és Davidtől. A kóstoló végeztével a vendégek rengeteg kérdéssel bombázták a hölgyeket, és természetesen az elmaradhatatlan közös fényképek is elkészültek…

 

HÁROM KILCHOMAN ÚJDONSÁG:

Kilchoman Loch Gorm 2023 (0,7L / 46%)

Kilchoman Fino Sherry Cask Matured (0,7L / 50%)

Kilchoman Cognac Cask Matured (0,7L / 50%)

Kilchoman palackozások a WhiskyNet kínálatában!

 

Fotók:

https://www.instagram.com/janimartin/