Hírek

Old Perth blended malt – a Morrison család öt generációjának tapasztalata és szakértelme

Skócia egykori "blending központja”, Perth anno számos whiskykereskedő cégnek volt az otthona. Most a Morrison cég újabb kiadásokkal örvendeztette meg az Old Perth kedvelőit.

Az 1900-as években az Old Perth blended malt whiskyk megalkotása Peter Thomson keverőmester nevéhez fűződött. Egykoron Speyside-, Highland- és Islay-single maltok, valamint a North British gabonapárlatának keveréke alkotta az italt és kényesen figyeltek arra, hogy minden összetevő 12 éves legyen. Thomson keverőmester jó kapcsolatot ápolt a híres Macallan szeszfőzdével, így feltételezhetjük, hogy az ő single maltjukból is került nedű az Old Perth-be.
Évtizedekig tartó sikerek után Peter Thomson átadta a stafétabotot fiának, David Thomson: ekkor már ő határozta meg az Old Perth alkotta italok arányát és korát.
A cég a hosszú évtizedek alatt több nehezebb időszakot is átvészelt, amelyekben egyik tulajdonos követte a másikat, míg a céget végül 2014-ben a perth-i Morrison & Mackay független palackozó állította stabil alapokra.

 

Old Perth whiskyk és logóAz ötgenerációs tapasztalatuk, hozzáértésük és felbecsülhetetlen szakértelmük a záloga annak, hogy a vállalat Old Perth néven kiváló minőségű whiskyket alkot.
A most megújult Old Perth Original már több kiadást is megért korábban. A sherryhordós érlelésű whiskyhez a Glenlivet régió szolgáltja a kiváló alapitalokat. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az Original kiadásukban dominálnak a sherrys jegyek, némi fűszerességgel, de a szárított gyümölcsök aromagazdagsága is tetten érhető benne.
Az Old Perth Cask Strength whiskynek szintén sherryhordós érlelésű speyside-i maltok adják a gerincét, amelyek karakteres ízeiben megmutatkozik a füstös, földes hatás, csipetnyi gyömbérrel és fahéjjal fűszerezve.
A Morrison & Mackay nemrég változtatta meg a nevét Morrison Distillersre, és érdemes megjegyezni a cégről, hogy whiskyk mellett likőröket is gyárt.