Skót whisky | Blog | ír whiskey

Nemzetközi aranyeső portfóliónk párlatainak

Rangos nemzetközi díjakat nyert több whiskynetes porfólióba tartozó italmárka is. Van olyan párlat, amely dupla aranyérmes díjban részesült. Szívből gratulálunk nekik. Nézd meg vadonatúj díjazottjainkat.

Dupla aranyérem: Cotswolds Founder's Choice Single Malt (60,9%)

Cotswolds Founder's Choice single malt whisky két aranyérmet is nyert (San Francisco World Spirits Competition). A hordóerős (60,9%) single malt whisky azért is izgalmas palackozás, mert olyan vörösboros hordókban érlelték, amelyeket újra kiégettek, így ismét életre keltek a hordódongák.
A 225 literes hordók egyébként amerikai tölgyből készültek Ezeket a hordókat anno még Dr. Jim Swan irányítása alatt készítették el egy portugál kádárműhelyben. Az újbóli kiégetésnek köszönhetően a whisky friss aromákkal gazdagodott. Itt a lehetőség, hogy egy jó ár/érték arányú dupla aranyérmés whiskyt tesztelhetsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Teeling 24 éves single malt whiskey-je lett a VILÁG LEGJOBB SINGLE MALT WHISKEY-JE!

Arról már beszámoltunk néhány hete, hogy az ír Teeling cég kiválóan szerepel a World Whiskies Awards-on, hiszen akkor a Teeling 24 éves single malt whiskey-je bejutott a világ legjobb single maltjai közé.
Kíváncsian vártuk a londoni díjátadó ünnepség eredményhirdetését: nemrég kaptuk meg a nagyszerű hírt, hogy milyen fantasztikus eredménnyel zár a Teeling nagykorú palackozása!
A Teeling 24 éves single malt ír whiskey nyerte az idei World Whiskies Awards-on a VILÁG LEGJOBB SINGLE MALT WHISKEY-JE elismerést, maga mögé utasítva neves skót és japán palackozásokat is.
Ez hatalmas elismerés a cég számára. Ez az első alkalom, hogy egy ír single malt whiskey egy ilyen rangos nemzetközi díjat zsebelhetett be.
Nem csoda, hogy a fotókon Jack & Stephen Teeing és Alex Chasko – a cég prominens vezetői – büszkén pózolnak a Teeling palackozásokkal. GRATULÁLUNK NEKIK!
Mi is nagyon örülünk a Teeling sikerének, hisz régóta jó kapcsolatot ápolunk velük, és mi is forgalmazzuk a Teeling kiváló palackozásait.
 

 

 

 

 

Arany- és ezüstérem a Kilchoman palackozásoknak

A Kilchoman a világ egyik legnívósabb párlatversenyén, (San Francisco World Spirits Competition) arany- és ezüstérmet kapott. A lepárló Sanaig kiadása aranyérmet, míg a Machir Bay ezüstérmet nyert kategóriájában. Az Islay szigeti kézműves lepárló évek óta töretlenül bizonyít a nemzetközi megmérettetésen.

 Kilchoman palackozások