Skót whisky | Blog

Murray McDavid – a nagy visszatérő

A Murray McDavid palackozások több év után újra a WhiskyNet fedélzetén.

A Murray McDavid céget joggal neveztük a címben a nagy visszatérőnek, hiszen 2007-2011 között a WhiskyNet már forgalmazta a cég termékeit, az akkor még Jim McEwan nevével fémjelzett, független Bruichladdich érában. Később a Bruichladdichot megvette a Remy Martin, a Murray McDavid márkát pedig egy független befektetői csoport, az ACEO vásárolta meg, aki újragondolta és újraindította a portfóliót.

Neves whiskyguruk az alapítók között

A Murray McDavid palackozót Mark Reynier, Simon Coughlin londoni borkereskedők, valamint Gordon Wright, a Springbank Distillery szaktekintélye alapította. Hamar hírnevet szereztek maguknak az érdekes hordókban – főleg a különleges boroshordókban – érlelt whiskyjeikről.

Az 1994 elején alapított Murray McDavid gyorsan a skót whiskyipar egyik legjelentősebb palackozójává nőtte ki magát. Érdekes hordós érleléseinek köszönhetően, a Murray McDavid a whiskyérlelést valóságos művészi szintre emelte.

Sokat elárul elköteleződésükről, hogy Skócia több mint kilencven különböző lepárlójából származó whiskyt „őriznek”, és több mint 40 000 hordóból álló whiskykészlettel rendelkeznek.

Díjnyertes whiskyjük a Speyside-i whiskyrégió szívében, a Coleburn lepárlóüzemben érlelődik. A cég egyébként itt érleli az „élet vizét” a világ minden tájáról származó minőségi tölgyfahordókban. 

A WhiskyNet kínálatában több palackozásuk is elérhető.