Termékek Menü
0

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 500 3722
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Mezcal Del Maguey Pechuga (0,7 l, 49%) Katt rá a felnagyításhoz

Mezcal Del Maguey Pechuga (0,7 l, 49%)

Internetes ár:
59.990 Ft (47.236 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A világ legritkább mezcal fajtája! Képzelj el egy vasárnapi ebédet: csirkemell összesütve gyümölcsökkel, rizzsel! Mindezt képzeld el lepárolva! Na, ez a pechuga!

Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Szállítás: 2018. február 23.
Szállítási díj: Ingyenes
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Mezcal Del Maguey Chichicapa (0,7 l, 46%) Mezcal Del Maguey Chichicapa (0,7 l, 46%)
23.990 Ft
Mezcal Del Maguey Tobala (0,7 l, 45%) Mezcal Del Maguey Tobala (0,7 l, 45%)
32.990 Ft
Mezcal Derrumbes N.2 Michoacan (0,7 l, 43,72%) Mezcal Derrumbes N.2 Michoacan (0,7 l, 43,72%)
18.690 Ft

Leírás és Paraméterek

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

A Pechuga a kétszeres lepárlású Minero mezcallal kezdődik, amelyből 100 litert helyeznek a lepárlóüstbe, majd meglepő módon a párlatba vadalmát és szilvát, piros banánt, ananászt, mandulát és nyers rizst raknak (ezekből összesen kb. 100 kg-ot). De ami ennél is meglepőbb, hogy a lepárló belsejébe egy olyan csirkemellet (na, ez a pechuga) lógatnak fel, amelyet előtte 3 órán át mostak folyó víz alatt, azért, hogy a lehető legkevesebb zsír maradjon benne. Ezt a komplett vasárnapi ebédet aztán 24 órán keresztül párolják, így a gőz teljesen átjárja a gyümölcsöket, a rizst és a húst, és amely által egy valóban páratlan, különleges és egészen sima párlat születik. A hús lepárlása miatt a gyümölcsösség nem kerül túlsúlyba, nagyszerű egyensúly alakul ki. Hagyományos módon, a helyiek a pechugát ki szokták akasztani a házban. A pechuga készítése az év egy bizonyos részére koncentrálódik, ezért csak nagyon keveset szoktak belőle készíteni.

Igazi különlegesség, amolyan ínyenc dolog. A világ legritkább mezcal fajtája! Figyelem, magas alkoholtartalom, ezért kóstolás előtt erősen ajánlott jól kiszellőztetni!

Gyártó n.a.
Palackozó Del Maguey
Ürtartalom 0.7l
Alkoholtartalom 49 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kapcsolódó termékek

Több, mint 6 db raktáron
8.690 Ft
Több, mint 6 db raktáron
12.490 Ft
Több, mint 6 db raktáron
15.990 Ft
Utolsó 3 db raktáron
23.990 Ft
Utolsó 4 db raktáron
32.990 Ft
Utolsó 3 db raktáron
59.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
18.690 Ft