Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Mezcal Del Maguey Pechuga (0,7 l, 49%)

A világ legritkább mezcal fajtája! Képzelj el egy vasárnapi ebédet: csirkemell összesütve gyümölcsökkel, rizzsel! Mindezt képzeld el lepárolva! Na, ez a pechuga!

Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Mezcal Del Maguey Chichicapa (0,7 l, 46%) Mezcal Del Maguey Chichicapa (0,7 l, 46%)
25.690 Ft
Mezcal Del Maguey Tobala (0,7 l, 45%) Mezcal Del Maguey Tobala (0,7 l, 45%)
39.990 Ft
Internetes ár:
78.990 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

A Pechuga a kétszeres lepárlású Minero mezcallal kezdődik, amelyből 100 litert helyeznek a lepárlóüstbe, majd meglepő módon a párlatba vadalmát és szilvát, piros banánt, ananászt, mandulát és nyers rizst raknak (ezekből összesen kb. 100 kg-ot). De ami ennél is meglepőbb, hogy a lepárló belsejébe egy olyan csirkemellet (na, ez a pechuga) lógatnak fel, amelyet előtte 3 órán át mostak folyó víz alatt, azért, hogy a lehető legkevesebb zsír maradjon benne. Ezt a komplett vasárnapi ebédet aztán 24 órán keresztül párolják, így a gőz teljesen átjárja a gyümölcsöket, a rizst és a húst, és amely által egy valóban páratlan, különleges és egészen sima párlat születik. A hús lepárlása miatt a gyümölcsösség nem kerül túlsúlyba, nagyszerű egyensúly alakul ki. Hagyományos módon, a helyiek a pechugát ki szokták akasztani a házban. A pechuga készítése az év egy bizonyos részére koncentrálódik, ezért csak nagyon keveset szoktak belőle készíteni.

Igazi különlegesség, amolyan ínyenc dolog. A világ legritkább mezcal fajtája! Figyelem, magas alkoholtartalom, ezért kóstolás előtt erősen ajánlott jól kiszellőztetni!

Gyártó N.A.
Palackozó DEL MAGUEY
Ürtartalom 0,7l
Régió Mexikó
Alkoholtartalom 49 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Utolsó 4 db raktáron
8.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
12.490 Ft
Több, mint 6 db raktáron
39.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
78.990 Ft

Keresés

Fel a tetejére