Mezcal Del Maguey Crema de Mezcal (0,7 l, 40%)
GoodSpirit Shop bolti ár | 14890 Ft |
Mezcal alapú likőr. Nem csak hölgyeknek. Erős férfiaknak is. | |
|
|
Elérhetőség: | Több, mint 6 db raktáron |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Crema de Mezcal, egy mezcal alapú likőr, amelyet Miel de Maguey (agavéból készült szirup) és San Luis del Rio, kétszeres lepárlású, 100%-ban Espadin agavé mezcal felhasználásával készítenek. A meghámozott agavé növényeket 5 napig sütik földbe vájt lyukakban, majd a legédesebb növényekből kipréselik az édes nedűt. Az így nyert Miel de Maguey szirupból 10%-nyit, a San Luis del Rio mezcalból 90%-nyit adnak a Crema de Mezcal kikeverésekor.
A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).
Település: San Luis Del Rio
Termelő: Paciano Cruz Nolasco
Állam: Oaxaca (ejtsd: o-há-ká)
Régió: Valles Centrales
Agavé: Espadin
Agavé fajta: Angustofolia Haw
Agavé növény termesztésének ideje: 6-8 év
Tengerszint feletti magasság: 900 méter
Sütési idő: 3-8 nap
Fa típusa: Mezquite, Quebrachi, Huamuchil
Őrlés típusa: Malomkő, ló
Érlelőkád nagysága: 1400 L
Érlelési idő: 6-8 nap
Vízforrás: Forrásvíz
Lepárló: Rézüst
Still Size: 350 L
Lepárlásonkénti mezcal mennyiség: 70-90 L
Palackozó | DEL MAGUEY |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Mexikó |
Alkoholtartalom | 40 % vol |
Illat | Pörkölt agavé, vanília, körte. |
Íz | Krémes mandula, alma, kávé, ananász. |
Lecsengés | Hosszú, édes, füstös, narancsos. |