Skót whisky | Blog

Megjelent a Harris első whiskyje: The Hearach

A skót Isle of Harris Distillery 2015-ös alapítása után több mint nyolc évvel elérkezett a várva-várt pillanat: Nagy sikerű ginjük (Isle of Harris) után piacra dobták az első single maltaukat is „The Hearach” néven.

A whisky neve a Harris szigetén élő embereket jelöli. a lepárló hosszú távú küldetése pedig, hogy megélhetést biztosítson a sziget lakosságának, és visszafordítsa a népességcsökkenést. Jelenleg a Hebridákhoz tartozó szigeten körülbelül kétezer ember él, és a lepárló célja, hogy az ott lakók érvényesülni és boldogulni tudjanak szülőhelyükön. Ehhez pedig nagymértékben hozzájárul a The Hearach whisky is.

Első whiskyjükhöz Concerto árpafajtát használtak fel, majd a nagyobb lepárlókkal ellentétben teljes egészében a sziget jellegzetes óceáni éghajlatán érlelték, négyféle hordóban: első töltésű ex-bourbonhordókban a Buffalo Trace, és Heaven Hill lepárlókból, illetve első töltésű Oloroso és Fino sherryhordókban. A végeredmény egy nagyszerűen komplex, enyhén tőzegelt single malt, amelyet 46%-os alkoholtartalommal palackoztak. Kóstold meg te is!

The Hearach (Isle of Harris) single malt (0,7L / 46%) 

A lepárló egyik fő elve az átláthatóság, ezért a fentieken túl a palackon található azonosító segítségével rengeteg további információt megtalálhatunk a lepárló oldalán.