Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Linkwood 1989 30 éves Duncan Taylor - Octaves Premium (0,7l, 52,2%)

30 évig érlelt Linkwood - 62 palack
Elérhetőség: Már csak 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Internetes ár:
214.990 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

The Octave - kisebb hordó, nagyobb whisky

A Duncan Taylor független palackozónak évtizedes gyakorlata van a kishordós érlelésben. Ennek megtestesülése a The Octave széria. A kisebb hordóban (Octave - a sherry butt egynyolcada, kb. 50-60 liter) történő érlelés során a párlat és a fa gyorsabban tud reakcióba lépni a kisebb találkozási felületnek köszönhetően, így a whisky ugyanannyi idő alatt képes komplexebb arcát mutatni, mint egy nagyobb hordóban történő érlelés során.

Az Octave Premium 2019 augusztusában indult útjára. Ebben a sorozatban, hasonlóan a The Octave szériához, whiskyk kerülnek kishordós érlelésbe, azonban a premium széria esetében ezek koros whiskyk, amelynek plusz csavart ad, hogy egy rövid időre megfordul kishordóban.

A Duncan Taylor skót független palackozó 1938-ban alakult, már akkor whiskykereskedő cégként. Ma az egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő single malt és single grain whisky készlettel rendelkeznek. Székhelyük Huntlyban található. 1960-ban egy new yorki kereskedő, Abe Rosenberg vásárolta meg a céget és mintegy 4500 hordó whiskyt halmozott fel, melyek közül van, ami ma is megtalálható a cég raktáraiban. Nyolc évvel Rosenberg halála után, 2002-ben újra skót kezekbe került a teljes készletével együtt. Euan Shand whiskykereskedő jóvoltából és irányítása alatt a cég szépen kinőtte magát, hiszen nagyon sok országban vannak jelen és megannyi díjat nyertek. A cég tulajdonában van a Black Bull blended whisky márka is, amely egyike volt a legnagyobb számban az USA-ba exportált blended whiskyknek.

Limitáció: 62 palack!

Palackozó DUNCAN TAYLOR
Ürtartalom 0,7l
Nem hűtve szűrt termék Nem hűtve szűrt termék
Magas alkoholtartalom Magas alkoholtartalmú termék
Régió Speyside
Alkoholtartalom 52,2 % vol
Hordóserősség IGEN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Már csak 2 db raktáron
52.990 Ft
75.699,98 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
53.990 Ft 64.990 Ft
77.128,55 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
17.390 Ft
24.842,83 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére