Hírek

Latin-Amerika legjobbjai egyéb meglepetésekkel - Akció

Ebben a hónapban a távoli Latin-Amerika termékeivel ismerkedhettek meg: változatos párlatok, különleges ízvilágok hozzák közelebb hozzátok ezt az elragadó világot. Fedezz fel új ízeket!

Latin-Amerikának nemcsak flórája és faunája egyedülálló, hanem gasztronómiája és párlatkínálata is. Ez utóbbira fókuszálunk augusztusi akciónkban.

Ha a nagy melegben a whisky nem csúszik, helyettesítsd rummal vagy akár egy könnyed piscoval, de egy minőségi gin is minden esetre megállja a helyét.

Augusztusi kínálatunkban terítékre kerülnek a spanyol, a francia és az angol típusú rumok képviselői, neked csupán választanod kell, hogy melyiket szeretnéd a polcodon, illetve a poharadban látni.

A Plantation és a Diplomático termékei tökéletesen képviselik a spanyol, könnyed és édes ízvilágot, amelyek meghatározó elemei lehetnek egy kellemes nyári estének, baráti összejövetelnek.

 

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a franciahordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak. Bátran kijelenthetjük, hogy a Plantation rumok minden cseppje aranyat ér!

 

 

 

 

 

Kóstoltál már piscot, vagy mezcalt? Hallottál már róluk?

Mindkét ital az újvilágból érkezett Európába és évről-évre egyre népszerűbbek nálunk is.

A muskotály egy másik formája: pisco

Pablo Neruda költő az alábbi szavakkal írja le a pisco varázsát: "Egy cseppjében millióévnyi napfény rejtőzik"

A piscot Peru nemzeti italának tartják, bár a chileiek erősen ellenzik ezt a kijelentést. Ők ugyanis sajátjuknak érzik az italt (mintha a skótokat és az íreket hallanánk a whiskyről...). A pisco jellemzően muskotályszőlőből készült borpárlat, amelyet érlelt és érleletlen verzióban is palackoznak. Nevét eredetileg a hajdani Pisco kikötőről kapta, ahonnan megkezdte utazását szerte a nagyvilágba. Manapság Peruban 7, Chilében pedig 100 millió liter piscot gyártanak évente. A mennyiség fényében már érthető a chilei nép zúgolódása. Jelenlegi akciónkban megtaláljátok a Tabernero márkát egyenesen Peruból. Aromás, muskotályos ízének nehezen lehet ellenállni.

 

Egy lenyűgöző ital agavéből

A mezcal kizárólag agavéból készült párlat, de a tequilától eltérően nincsen megszabva, hogy milyen fajta növényt használhatnak a gyártás során.

A tequila kizárólag kék agavénövényből készül. Neve az ősi indián Metl, avagy Mexcalmetl szavakból származnak, amelyek következetesen az agavé növényre utalnak. A növényt több évig növesztik, hogy elérje a megfelelő cukortartalmát, majd megfosztva hosszúkás leveleitől, kizárólag a belső részeit használják fel. A növény kisajtolt, cukros levét erjesztik, majd kétszer lepárolják. A mezcal fővárosából, Santiago Matatlanból érkezett akciós kínálatunkba a Derrumbes márka, amely földes, szenes jegyeket képvisel.

Gin, gin és gin a forró nyárra

Mivel még tartja magát a forró nyár, így a ginszezonnak sincs vége. Erre gondolva kellemes ginekkel, illetve gin&tonikkal hűthetitek le a baráti összejöveteleken a fülledt nyári estéket.

Ha tonikon töröd a fejed, érdemes tesztelni a tekintélyes ízrepertoárral rendelkező J. Gasco termékeit. Zseniálisak!

Ha pedig kreatívkodnál is, készíts tippjeinkkel frissítő és ízletes long drinkeket. Imádni fognak érte!
 

Augusztusi akciós kínálatunk:

Rum Plantation Barbados 5 éves (0,7 l, 40%)

Rum Plantation Peru Old Reserve 2004 (0,7 l, 43,5%)

Rum Diplomatico Planas (0,7 l, 47%)

Rum Diplomatico TDC Single Batch Kettle (0,7 l, 47%)

Rum Chairman's Reserve (0,7L 40%)

Rum Chairman's Reserve Spiced (0,7L 40%)

Rum Arcane Delicatissime (0,7 l, 41%)

Rum Arcane Cane Crush (0,7 l, 43,8%)

Rum Beach House Gold Spiced (0,7 l, 40%)

Rum Six Saints Oloroso (0,7 l, 41,7%)

Mezcal Del Maguey Crema de Mezcal (0,7 l, 40%)

Mezcal Derrumbes N.1 Oaxaca (0,7 l, 45,9%)

Mezcal Del Maguey Chichicapa (0,7 l, 46%)

Tequila Ocho Blanco (0,5 l, 40%)

Pisco Tabernero Puro Italia (0,7 l, 40%)     Elismerés: 2016 China Wine & Spirits Awards – dupla aranyérem

Pisco Barsol Torontel (0,7 l, 41,3%)

 

Gin:

Gin London Hill (0,7 l, 40%)

Gin Cotswolds Dry (0,7 l, 46%)

Gin Darnley's View Spiced (0,7 l, 42,7%)

Gin Edinburgh Dry (0,7 l, 43%)

Gin Koval (0,5 l, 47%)

Gin Langley's No. 8 (0,7 l, 41,7%)

Gin Citadelle (0,7 l, 44%)

TELJES AKCIÓS LISTÁNKAT ITT TALÁLOD!

Kellemes - latin-amerikai -  ízutazást és meghatározó ízélményeket kívánunk augusztusi akciós kínálatunkkal!