Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 433 9731
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Laphroaig 18 éves (0,7 l, 48%) Katt rá a felnagyításhoz

Laphroaig 18 éves (0,7 l, 48%)

Internetes ár:
59.990 Ft (47.236 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Az egyik legkedveltebb Islay malt 18 éves verziója.
Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron
Szállítás: 2018. április 30.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

 

Nem hűtve szűrt, így érik el a mélyebb és természetesebb ízeket és textúrát.

Gyártó Laphroaig
Palackozó LAPHROAIG
Érlelési idő (év) 18
Ürtartalom 0.7l
Alkoholtartalom 48 % vol
Hordóserősség NEM
Hordó típus Az érleléshez/utóérleléshez használt hordó(k) fajtája aszerint, hogy milyen italt tartottak benne előzőleg (bourbon, sherry, egyéb borfajta, rum stb.), illetve, hogy milyen tölgyből készült az adott hordó (pl. amerikai, európai tölgy stb.), ha a gyártó nyilvánosságra hozta.
Hordó szám A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta.
Illat Könnyű vajkaramelles édesség, az enyhe fűszeres jegyek jól ellenpontozzák az ízletes füstösséget és gyümölcsösséget, amelyek egy sima, finom aromában egyesülnek egymással. Vizet adva hozzá megerősödnek a sós, tengeri szellős jegyek. Emellett vaníliás, méz
Íz Kitartó melegség járja át a szájpadlást a füst hatására, amely egy tiszta, finom, virágos aromába alakul át, ezt követően pedig tölgyes dió és sokáig tartó édesség jelenik meg. Vizet adva hozzá a tőzeges melegség átjárja a szájüreget, de nem nyomja el az édes, csokoládé simaságát. Mindezek jól ki vannak egyensúlyozva a kávéval. Majd fokozatosan ízletes hangás, tőzegfüstös ízek veszik át a főszerepet.
Lecsengés Telt, hosszú, csodálatos olajos simaság.
Egyensúly Közepesen testes, rendkívül harmónikus ital.
Egyéb jellemző Ha igazán szeretné a Laphroaig ízet megismerni, fogyasztás előtt adjon pár csepp forrásvizet a whiskyhez és ne tegyen hozzá jeget!

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 08.
Illatra könnyed, vaníliaöntet, a gyógyszerész gyümölcstortáján. Enyhe füstösség, áthúzva halvány medicinális jódos hangulattal. Szép kerek, lágy.
Ízre olajos, fehér-borsosan csípős, majd beköszön a sherry hordó rövid időre, átadja helyét a tőzeg édes sós játékának. Lecsengésében gyógyszeres keserűség és kis jód is felcsillan. Szép, komplex, igazi érett Islay malt.
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 14.
Erős karakterű ital, de nem kell félni tőle nem nyom el mindent a tőzegfüst. Zseniálisan egyensúlyozik a sós és édes ízek között. Kevés karakteresebb ízű italt ittam ami nem túlzottan egydimenziós ízzel próbálna érvényesülni, itt szerencsére nincs ilyen gond.
| 5 / 5 csillag!
2015. 01. 06.
A Laphroaig mindig is a markáns karakteréről volt híres. 18 hosszú év alatt sem veszett ki a karakter, ugyanolyan tőzeges szörny mint fiatalabb korában, persze kicsit lekerekedve az ex bourbon és sherrys hordóknak hála. Íze testes, karakteres, kis édesség, testesség, olajosság és a tőzeg. Ez utóbbi mindenhol. Lecsengése hosszú, kilométeres és füsttel teli. Szép munka, komoly, testes és velejéig Laphroaig. Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a lepárló munkáit.
| 5 / 5 csillag!
2012. 05. 24.
Aha, ez már komolyabb illat! Tudom, fura, de azt kell mondja, hogy lédús illata van. A 15 éves verzióban már elég elegáns volt a tőzeges része ennek a fajtának, de itt még nemesebbé vált. Közelebbről: könnyed, finom füst, vanília, egy kis poros-parfümös illat, mint egy régi wunderbaum, olívaszósz, és a legvégén a jellegzetes, de csak minimális jódosság. Vízzel, ez utóbbi felerősödik, jobban kiérződik az erősen tőzegelt árpa-alap.

Ízre testes, olajos, csípős, malátakrémes, itt a tőzeg már erőteljesebb, de mégis nagy úri, és vaskos, ízig vérig Islay utóíz, ami szép fokozatosan halványul el - de nem egyhamar! Hmm...szuper palackozás. A Laphroaig egy jó ideje már lekerült a listámról, mint a kedvenc whisky-k, de a 15, és most ez a 18 éves megmutatta, hogy azért még tud mutatni frankó dolgokat. Legalábbis a kor előrehaladtával. Amúgy számomra eléggé közel áll az Ardbeg Airigh Nam Beist-hez, de azt talán még ennél is elegánsabb...mert hát a Laphroaig azért mégiscsak az egyik legdurvább ízű single malt, és ezt a jellemzőjét még az idősebb palackozások sem tudják levetni.

Nagyon jó whisky ez a 18 éves darab.
| 5 / 5 csillag!
2010. 03. 28.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Youtube videók