Blog

Lanique – Spirit of Rose

Kóstold meg te is a 19. századi európai arisztokrácia kedvelt párlatát

Lanique

A Lanique története a késő 18. századra nyúlik vissza. A Porosz Királyság területéről terjedt el az európai arisztokrácia körében először az Osztrák Császárság, a Magyar Királyság és később a Két Szicília Királyságában. A 19. század elején is kedvelt maradt az uralkodói és a felső osztályban. Népszerűsége a „boldog húszas években” is folytatódott, amikor is a Lanique-ot a grandiózus art deco hotelekben és bárokban fogyasztották előszeretettel, azonban a háború hatása a kereskedelmi útvonalakra a rózsaszirmok útját is megpecsételte.

Közel 70 évet kellett várni, hogy néhány elhivatott, modern kori kézműves újra felfedezze az eredeti receptet és elindítsa a Lanique-ot hódító útjára, ezúttal az Egyesült Királyságból.

A Lanique fő alkotórésze a Közel-Keletről származó rózsaszirom, melynek értékes olaját gőzdesztillációval nyerik ki. Ehhez lassanként a finom, semleges gabonapárlatokat és cukrot adagolnak. Így nyeri el végső karakterét ez az igazán királyi ital, amit ma már nemcsak az arisztokrácia élvezhet, hiszen a világ számos bárjában megtalálhatjuk. Kiváló koktélok készülnek belőle, de tonikkal, szénsavas italokkal is jól keverhető. Akár klasszikus koktélokba is vihet meglepő csavart.

Lanique - az egyedi lepárlási módszer

Kóstold meg te is a 19. századi Európa arisztokráciájának egyik kedvelt italát, kísérletezz, használd fel koktélokhoz, vagy kérd kedvenc bárodban!

A termék megtekintéséhez kattints ide:

LANIQUE