Skót whisky | Blog

A Lagg Distillery lett az Év Lepárlója 2023-ban

Az Arran szigeten található híres Lagg lepárló a napokban elnyerte az „Év Lepárlója” és a „Kiváló márkanév” díjat a 2023-as rangos Scottish Whisky díjátadón, amelyet glasgow-i The Doubletree by Hilton Hotelben ünnepeltek.

A Lochranza Distillery – a szintén az Arran szigeten található testvérlepárló – kiadásai szintén díjazottak lettek: a „Legjobb 12 éven aluliak nem füstös (10 évesek) díja az övéké, az Arran 10 éves pedig kategóriájában nyert aranyérmet. 

A Scottish Whisky Awards egy független díjátadó esemény, amely a skóciai whiskylepárlás előtt tiszteleg. A skót whisky nemzeti ünnepe az egyetlen italverseny a világon, amelyet kizárólag a skót whisky üzletágának szentelnek. Egy független zsűri, amely Skóciából, az Egyesült Királyságból és azon túli szakemberekből állt, értékelte a pályaműveket mind az íz-, mind az üzleti versenyen.

Az Arran szigeten található Lagg Distillery a közelmúltban kiadta a Single Malts alapcsaládjának második kiadását – a LAGG Single Malt Corriecravie Editiont. A Single Malt - The Kilmory Edition zászlóshajójuk óriási sikerét követően, amely idén júniusban indult attól  a lepárlótól, amely 2019-ben nyitotta meg kapuit.

A Lagg Distillery menedzsere, Graham Omand így nyilatkozott a díjátadást követően: „Mi, mint csapat nagyon örülünk, hogy az „Év Lepárlója” és a „Kiválóság a márkaépítésben” díjjal jutalmaztak a tekintélyes Scottish Whisky díjátadón. Hihetetlenül büszkék vagyunk mindkét alapcsaládunk Single Malts sikerére, amely az idén indult. Ez az ünnep a 2023-as év tökéletes lezárása. Kíváncsian várjuk, mit hoz 2024 számunkra.” 

A Lagg  Distillery a független tulajdonú Lochranza Distillery testvére, amelyet 1995-ben alapítottak a sziget északi végén, ahol Arran single maltot gyártanak. 2019-ben elkészült az új szeszfőzde épülete és a csodálatos látogatóközpont is, amely idén először nyitotta meg a vásárlók előtt a kapuit. Az építészek egy látványos épületet terveztek, amely visszaadja az Arran körvonalait. A lepárló tetőszerkezete a környezet egyedi földrajzát jeleníti meg, ugyanis a tetőt helyi növényekkel telepítették be, így az egész tetőszerkezetet összefüggő növénytakaró borítja.

A Lagg Distillery kóstolók, whiskytúrák, valamint étkezési lehetőségek fantasztikus ajánlatát kínálja a látogatók és a helyiek számára. Természetesen egy kiváló ajándékbolt is megtalálható, ahol megvásárolhatók a LAGG exkluzív whiskyjei. A Visitor Experience felső szintjén található whiskybár tökéletes hely a kikapcsolódásra, ahol az egyedi panoráma mellett élvezhetjük a különleges whiskykóstolókat, akár csokoládé-párosításokkal és finom kóstolótálakkal.

GRATULÁLUNK PARTNERÜNKNEK, AZ ARRANNAK!

A WhiskyNet kínálatában elérhető összes Arran termék