Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
A guatemalai cég onnan kapta nevét, hogy az első időkben nem konvencionális módszerekkel, "illegálisan" importálta kézműves mezcaljait Mexikóból. Abban az időben ugyanis a legjobb kisüzemi mezcal főzdéknek nem volt hivatalos engedélyük, ezért exportjuk is illegálisnak minősült, titokban lehetett csak kereskedni velük. Mindenesetre a cég ma már teljesen legális úton szerzi be a legjobb organikus mezcalokat azon családi lepárlókból, amelyek valóban egyedi ízvilágot tudnak felmutatni. Az agavé hamisítatlan ízén van a hangsúly, és ügyelnek arra, hogy a füst ne nyomja el ezeket az autentikus jegyeket.
A Mezcal Szabályozó Tanács (COMERCAM), amely egy non-profit szervezet, a NOM jelzést használja az eredeti, kézműves mezcalokra. Ezt a tanúsítványt az Ilegal mezcal kapta meg elsőként (NOM 001x). Mezcaljuk egy, az Oaxaca (ejtsd: O-ha-ka) államban található (Tlacolula völgy) négy generáció óta működő lepárlóból származik, amely csak espadín agavé növényt és kétszeres lepárlást használ.
Nem mellesleg az is elmondható az Ilegal mezcalról, hogy évek óta támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek az oktatás, kallódó fiatalok, női jogok és az állatvédelem területén helyi szinten próbálnak eredményeket elérni Mexikóban. Így amellett, hogy jó kapcsolatot tartanak fenn a termelőkkel, a társadalmi és környezeti ügyeket is figyelemmel kísérik.
Az Anejo-t 13 hónapig érlelik amerikai és francia tölgyfahordókban, amely által csodálatosan komplex mezcal születik.
A guatemalai cég onnan kapta nevét, hogy az első időkben nem konvencionális módszerekkel, "illegálisan" importálta kézműves mezcaljait Mexikóból. Abban az időben ugyanis a legjobb kisüzemi mezcal főzdéknek nem volt hivatalos engedélyük, ezért exportjuk is illegálisnak minősült, titokban lehetett csak kereskedni velük. Mindenesetre a cég ma már teljesen legális úton szerzi be a legjobb organikus mezcalokat azon családi lepárlókból, amelyek valóban egyedi ízvilágot tudnak felmutatni. Az agavé hamisítatlan ízén van a hangsúly, és ügyelnek arra, hogy a füst ne nyomja el ezeket az autentikus jegyeket.
A Mezcal Szabályozó Tanács (COMERCAM), amely egy non-profit szervezet, a NOM jelzést használja az eredeti, kézműves mezcalokra. Ezt a tanúsítványt az Ilegal mezcal kapta meg elsőként (NOM 001x). Mezcaljuk egy, az Oaxaca (ejtsd: O-ha-ka) államban található (Tlacolula völgy) négy generáció óta működő lepárlóból származik, amely csak espadín agavé növényt és kétszeres lepárlást használ.
Nem mellesleg az is elmondható az Ilegal mezcalról, hogy évek óta támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek az oktatás, kallódó fiatalok, női jogok és az állatvédelem területén helyi szinten próbálnak eredményeket elérni Mexikóban. Így amellett, hogy jó kapcsolatot tartanak fenn a termelőkkel, a társadalmi és környezeti ügyeket is figyelemmel kísérik.
Az Anejo-t 13 hónapig érlelik amerikai és francia tölgyfahordókban, amely által csodálatosan komplex mezcal születik.