A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Del Maguey San Luis del Rio mezcal (0,7L / 47%)

23 990 Ft

Del Maguey San Luis del Rio mezcal (0,7L / 47%)

NINCS KÉSZLETEN
San Luis Del Rio kicsiny falujában hagyományos eljárással készül ez a mezcal.
Tovább olvasom

Del Maguey San Luis del Rio mezcal (0,7L / 47%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

23 990 Ft (62,97 EUR)
34 272 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
25 590 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
DEL MAGUEY
Illat
Fűszeres, gyümölcsös, füstös, nagy mennyiségű citrussal.
Íz
Krémes, sima, melengető.
Lecsengés
Tiszta.
Gyártó
PACIANO CRUZ NOLASCO
Italkategória
Mezcal
Régió
Mexikó
Brand
Del Maguey
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
DEL MAGUEY
Illat
Fűszeres, gyümölcsös, füstös, nagy mennyiségű citrussal.
Íz
Krémes, sima, melengető.
Lecsengés
Tiszta.
Gyártó
PACIANO CRUZ NOLASCO
Italkategória
Mezcal
Régió
Mexikó
Brand
Del Maguey

Leírás

Oaxaca (O-há-ká) városától két sávos, kátyús út vezet déli irányba a Tehuantepec-öböl felé. Kb. kétórányi autóút után le kell fordulni a főútról, és újabb két órát haladni a szeles, köves, koszos földúton ahhoz, hogy elérjük San Luis del Rio faluját. A település egy szűk, forró völgyben található, a meredek domboldalakon telis-tele agavé ültetvényekkel, vagy helyi nevén Maguey Espadin növényekkel. A Hormiga Colorada folyó a völgyön folyik át. Ha erre vetődsz, talán Te is láthatod Paciano Cruz Nolasco-t, ahogy földjeit járja. Itt készül tehát a San Luis Del Rio mezcal, teljesen hagyományos eljárással, odafigyeléssel, tömegtermelésnek nyoma sincsen.

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Település: San Luis Del Rio

Termelő: Paciano Cruz Nolasco

Állam: Oaxaca (ejtsd: o-há-ká)

Régió: Valles Centrales

Agavé: Espadin

Agavé fajta: Angustofolia Haw

Agavé növény termesztésének ideje: 6-8 év

Tengerszint feletti magasság: 900 méter

Sütési idő: 3-8 nap

Fa típusa: Mezquite, Quebrachi, Huamuchil

Őrlés típusa: Malomkő, ló

Erjesztő kád nagysága: 1400 L

Erjesztési idő: 6-8 nap

Vízforrás: Forrásvíz

Lepárló: Rézüst

Üst mérete: 350 L

Lepárlásonkénti mezcal mennyiség: 70-90 L

Oaxaca (O-há-ká) városától két sávos, kátyús út vezet déli irányba a Tehuantepec-öböl felé. Kb. kétórányi autóút után le kell fordulni a főútról, és újabb két órát haladni a szeles, köves, koszos földúton ahhoz, hogy elérjük San Luis del Rio faluját. A település egy szűk, forró völgyben található, a meredek domboldalakon telis-tele agavé ültetvényekkel, vagy helyi nevén Maguey Espadin növényekkel. A Hormiga Colorada folyó a völgyön folyik át. Ha erre vetődsz, talán Te is láthatod Paciano Cruz Nolasco-t, ahogy földjeit járja. Itt készül tehát a San Luis Del Rio mezcal, teljesen hagyományos eljárással, odafigyeléssel, tömegtermelésnek nyoma sincsen.

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Település: San Luis Del Rio

Termelő: Paciano Cruz Nolasco

Állam: Oaxaca (ejtsd: o-há-ká)

Régió: Valles Centrales

Agavé: Espadin

Agavé fajta: Angustofolia Haw

Agavé növény termesztésének ideje: 6-8 év

Tengerszint feletti magasság: 900 méter

Sütési idő: 3-8 nap

Fa típusa: Mezquite, Quebrachi, Huamuchil

Őrlés típusa: Malomkő, ló

Erjesztő kád nagysága: 1400 L

Erjesztési idő: 6-8 nap

Vízforrás: Forrásvíz

Lepárló: Rézüst

Üst mérete: 350 L

Lepárlásonkénti mezcal mennyiség: 70-90 L



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.