A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Janneau VSOP armagnac mini (0,05L / 40%)

RAKTÁRON
3 390 Ft

Janneau VSOP armagnac mini (0,05L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Janneau az egyik legismertebb és legrégibb nagy Armagnac-ház, amelynek italai különösen lágyak és gyengédek
Tovább olvasom

Janneau VSOP armagnac mini (0,05L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

3 390 Ft (9,18 EUR)
67 800 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
3 390 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.05 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
JANNEAU
Illat
Mazsola, erőteljes vaníliás aromákkal.
Íz
Jól strukturált, nagyon könnyű, vaníliás és likőrös jegyekkel.
Lecsengés
Hosszú, az aszalt szilva ízével.
Gyártó
JANNEAU
Italkategória
Armagnac
Régió
Franciaország
Brand
Janneau
Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.05 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
JANNEAU
Illat
Mazsola, erőteljes vaníliás aromákkal.
Íz
Jól strukturált, nagyon könnyű, vaníliás és likőrös jegyekkel.
Lecsengés
Hosszú, az aszalt szilva ízével.
Gyártó
JANNEAU
Italkategória
Armagnac
Régió
Franciaország
Brand
Janneau

Leírás

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnac-ra specifikusan jellemző az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyaktípusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac-ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált. Ez a különleges cuvée adja a Janneau italainak egyedi ízvilágát, amely által a cég az egyik legismertebb armagnac-készítővé vált a piacon.

A Janneau VSOP 7 és 14 év közötti 80%-ban kétszeres, 20%-ban folyamatos desztillálással készült párlatok keveréke, a szőlő pedig Bas-Armagnac és Ténaréze területekről származik. Az érleléshez használt hordók a limousini erdőkből származó fából készültek.

Egészen könnyű, gyengéd ital, amely nagyon jól prezentálja a Janneau-ház italainak karakterét.

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnac-ra specifikusan jellemző az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyaktípusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac-ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált. Ez a különleges cuvée adja a Janneau italainak egyedi ízvilágát, amely által a cég az egyik legismertebb armagnac-készítővé vált a piacon.

A Janneau VSOP 7 és 14 év közötti 80%-ban kétszeres, 20%-ban folyamatos desztillálással készült párlatok keveréke, a szőlő pedig Bas-Armagnac és Ténaréze területekről származik. Az érleléshez használt hordók a limousini erdőkből származó fából készültek.

Egészen könnyű, gyengéd ital, amely nagyon jól prezentálja a Janneau-ház italainak karakterét.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.