Blog | Gin

Környezetvédelem: a Langley's gin a legfelelősségteljesebb ginmárka kíván lenni

A brit Langley's megszerezte a B Corp minősítést, amely egyfajta mérföldkő azon az úton, amelynek célja, hogy a "legfelelősségteljesebb, elérhető ginmárkává" váljon a piacon. Ismerd meg az angliai Langley's gint.

A Langley's gin mostantól része annak az 5575 vállalkozásból álló közösségnek, amely világszerte megkapta a B Corp akkreditációt.  A B Corp kritériumai a cégek társadalmi hatását mérik különböző kategóriákban. A követelményeket kiterjesztik a vállalatirányításra, a környezetvédelmi törekvésekre és más egyéb sarkalatos kérdésekre.
A Langley's 60%-ban újrahasznosított üvegpalackot használ, valamint 100%-ban újrahasznosított címkéket alkalmaz. 


A Langley's  tagja az 1% for the Planet szervezetnek is, amelynek keretében éves árbevételének 1%-át környezetvédelmi célokra ajánlja fel.

Matt Ashton-Melia igazgató a következőket mondta a B corp akkreditáció kapcsán: "Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozhattunk a B Corp közösséghez, miután az elmúlt években fáradhatatlanul dolgoztunk ezért az eredményért. Arra összpontosítottunk, hogy egy sor pozitív változást hajthassunk végre az üzleti folyamatainkban, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy a piac egyik legfelelősségteljesebb ginmárkájává váljunk, miközben kereskedelmileg továbbra is vonzó ajánlatot tudunk nyújtani.”


"Van még tennivalónk annak érdekében, hogy a piac legfenntarthatóbb, ugyanakkor legkönnyebben hozzáférhető ginmárkájává váljunk, de a mostani eredményre egy pozitív lépésként tekintünk az előttünk álló úton." – tette hozzá még az igazgató.


A közeljövőben fog megvalósulni a Langley's gin franciaországi bevezetése is, 2022 decemberében pedig Uruguayban debütált. 
A Langley lepárlót 1920-ban Londonban alapították, és óriási tapasztalata van a tradicionális ginek gyártása terén.

Langley’s - egy több mint 100 éves lepárló briliáns termékei

Langley’s First Chapter gin (0,7L / 38%)
A Langley's First Chapter annak a megállapodásnak állít emléket, amely eredetileg a lepárló és az őket különböző fűszerekkel és növényekkel ellátó botanikus között köttetett. A cél az volt, hogy a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával egy megfizethető gint alkossanak meg. Ez tehát egy régre visszanyúló történet első fejezetének (first chapter) tekinthető. Ennek megfelelően a First Chapter egy klasszikus ízvilágú gin, amelyet az eredeti recept újraalkotásával, 10 klasszikus növény felhasználásával készítettek el a legszigorúbb minőségi követelmények betartásával.

Langley’s Old Tom gin (0,7L / 47%) 
Az Old Tom a ginek egy fajtája, amely édesebb, könnyebben fogyasztható, mint például egy London Dry Gin. Valahol az eredeti holland jenever (borókával ízesített szesz) és a klasszikus gin között helyezkedik el. A 18. századtól nagyon népszerűvé vált, főleg keverve, később aztán sok időre kikopott a divatból.
A Langley's Old Tom ginje a klasszikus, lágyan édes karaktert képviseli, a viktoriánus kori London ginjeit idézi modern formában. Elkészítéséhez nyolcféle fűszert használnak, és 47% alkoholtartalommal palackozzák. Külön előnye, hogy a kiváló minőségéhez kedvező ár társul.