Blog

King's Ginger - Téli frissítők a király receptjével

Ismerd meg a gyömbéralapú italt!

Nagy-Britannia legrégebben működő patinás borkereskedőháza, a Berry Bros. & Rudd által VII. Edvárd király számára készített receptúra inspirálta a King’s Ginger likőr mai formáját. Robosztus, mégis barátságos, frissítő hatású gyömbéralapú likőr.

A király imádta vezetni kedvenc Daimlerjét, függetlenül az időjárástól. Orvosa aggódott az uralkodó egészségéért, ezért megkérte a Berry Bros. & Rudd kereskedőházat, hogy készítsenek a király számára egy melengető, egyben revitalizáló likőrt. Így született a King’s Ginger.

A likőr mai formájában már nemcsak az uralkodó számára elérhető, hanem magunk is kipróbálhatjuk, kóstolhatjuk és élvezhetjük a gyömbér semmivel össze nem hasonlítható ízét és melengető hatását. Ehhez számos koktéltippet is kapunk, hiszen a King’s Ginger likőrt nemcsak magában, hanem kiváló koktélok, italok összetevőjeként is fogyaszthatjuk, akár egyedül, akár társaságban.

Kóstolójegyzet:

Illat: összetéveszthetetlenül gyömbéres – friss gyömbér, amelyet lédús citrom vesz körül.

Íz: az első, édeskésebb gyömbéres kortyot felváltja a friss gyömbér ropogós íze és a citrom. Melengető hatású, lecsengése is hosszú.

A számos recept közül mi most két koktélt és egy könnyen elkészíthető édességet emelünk ki, amelyek új ízeket hozhatnak az ünnepek utáni, megfáradt téli napokba.

King's Ginger ezerféleképpen
King's Penicillin

King’s Penicillin

Gyömbéres csavar az újhullámos koktélon. 

3 cl King’s Ginger

3 cl blended whisky

2,5 cl citrom leve

1 cl mézszirup (készítése: 1 rész méz, 1 rész víz, de készen is lehet kapni)

Tegyük a hozzávalókat shakerbe és jéggel együtt rázzuk össze.

Szűrjük jéggel töltött tumbler pohárba. Díszítsük kandírozott gyömbérrel.

 

Mulled cider

King's Mulled Cider

50 ml King’s Ginger

150 ml cider

150 ml almalé

citromkarika, fahéjrúd és feketeszeder

 

Melegítsük fel a folyékony hozzávalókat, de ne forraljuk fel, hogy ne távozzon belőle az alkohol. Töltsük bögrébe (fém bögrében mutat a legjobban) és adjuk hozzá a citromkarikát, a fahéjat és a feketeszedret!

 

Truffles

King’s Truffles 

20 dkg minőségi étcsokoládé

175 ml tejszín

5 evőkanál King’s Ginger

1 teáskanál gyömbérszirup

 

1.      Törjük össze az étcsokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe. Forraljuk fel a tejszínt és öntsük a csokoládédarabokra. Keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad.

2.      Adjuk hozzá a King’s Ginger likőrt és az apróra vágott gyömbért. Jól keverjük el. Hagyjuk a tálban szobahőmérsékletűre hűlni.

3.      Fagyiskanállal vagy teáskanállal kanyarítsunk ki kisméretű darabokat és formázzunk szabályos golyókat belőlük. Forgassuk kakaóporba és tegyük sütőpapírra őket, majd rakjuk a hűtőbe, hogy megszilárdulhassanak.

Kínáljuk tejeskávéval és hideg King’s Ginger shotokkal.