Blog | Rum | Whisky

A Kilchoman rumlepárlót nyit Barbadoson

Az islay-i Kilchoman skót whiskycég nagy fába vágta a fejszéjét: régóta kacérkodott a whiskykészítés mellett rumgyártással is, és most megkapta az engedélyt egy barbadosi rumlepárló építésére.

A Kilchoman  2021 augusztusában vásárolta meg Barbadoson a Saint Philip plébánia égisze alá tartozó elhagyatott Bentley Mansiont és a hozzá tartozó kilenc hektár földet.

A whiskygyártó azt tervezi, hogy komplett, mindennel felszerelt rumlepárló-üzemet hoz létre a területen, valamint egy raktárat is épít, és a cukornádat a kúria környéki földekről fogja beszerezni. 

A Kilchoman-birtok egy része - Barbados

A rumot cukornádszirupból és helyben facsart cukornádléből fogják készíteni, és két rézlepárlón desztillálják majd, a kész terméket pedig helyben fogják palackozni.

A Kilchoman alapítója és ügyvezető igazgatója, Anthony Wills a projektben Frank Warddal, a barbadosi Mount Gay szeszfőzde korábbi ügyvezető igazgatójával állt össze.

Anthony Wills

Ward szakértőként tevékenykedik e nagyszabású projektben, és hasznos tanácsokat ad a rumgyártási módszerekkel kapcsolatban.

Wills a következőképpen nyilatkozott a nem mindennapi feladatokról: "Ez egy izgalmas mérföldkő a Kilchoman életében, és alig várjuk, hogy további híreket közölhessünk a projekt különböző folyamatairól” 

A család a három fiúval

A Kilchoman azt tervezi, hogy az új prémium rum bevezetéséhez a világ minden táján működő forgalmazói hálózatát használja majd.

A Kilchoman márka jelenleg ötven országban érhető el, legnagyobb piacai Franciaország, Németország, az Egyesült Államok és Kína. A Kilchoman tervei között szerepel az is, hogy a fenti négy országban határozottabban növelje jelenlétét. Van bennük spirit(usz).

A Kilchoman Islay egyetlen farmlepárlója, és egyike a skót „füstös” sziget kilenc termelőjének. A vállalatot 2005-ben alapította Kathy és Anthony Wills, és három fiuk. George, James és Peter is oszlopos tagja a családi vállalkozásnak.