Blog
Íme, néhány pofonegyszerűen elkészíthető, nagyon szerethető koktél a szilveszteri mulatsághoz.
Bellini SeiBellissimi (6%, 0,75l)
Ezzel a koktéllal van a legkevesebb dolgunk, ugyanis ez már kész is van. Annyi dolgunk van csupán, hogy le kell hűteni, és egy tetszetős koktélospohárba felszolgálni. Elképesztően finom, hihetetlenül itatja magát…
Egy különleges olasz projekt első terméke a BelliNi. A természetes, Trentino Alto Adige őszibarackpépet fehér Moscato-val kombinálják.
A BelliNi alkoholmentes kiadása:
BelliNo SeiBellissimi díszdobozban (0,75l)
Az összes Bellini itt érhető el.
Negroni
Összetevők:
30 ml campari
30 ml gin
30 ml vermuth
jég
narancsszelet, narancshéj
Elkészítési mód:
Egy old fashioned pohárba tegyünk jeget, töltsük rá a koktélösszetevőket, majd keverjük meg egy hosszú kanállal.
Tipp: A koktélt narancsszelettel vagy narancshéjjal díszíthetjük.
Gin and Tonic
Összetevők:
40 ml gin
120 ml tonic
jég
Elkészítés:
Tegyünk a koktélospohárba néhány jégkockát, majd öntsük rá a gint, majd a tonikot, és egy hosszú kanállal keverjük össze.
Tipp:
Hagyományos ginfűszerekkel díszíthetjük, ízesíthetjük: citrus, fahéj, dehidratált alma, boróka, stb.
Basil Smash
Összetevők:
40 ml gin
20 ml citrom
10 ml cukor
bazsalikom
jég
Elkészítés:
Shakerben rázzuk össze a fenti összetevőket, majd öntsük jégre whiskyspohárba.
Tipp:
Díszítsük néhány levél bazsalikommal.
Gin gulep
Összetevők:
40 ml gin
20 ml lime
10 ml cukor
G120 ml ginger beer
jég
mentalevél
Elkészítés:
Longdrinkes pohárba tegyünk jeget, az összetevőket öntsük jégre, előtte a mentát kicsit törjük össze.
Tipp:
Tegyünk egy mentacsúcsot a tetejére dísznek.
Mint julep
Összetevők:
40 ml whisky
20 citrom
10 cukor
mentalevél
jég
Elkészítés:
Az összetevőket öntsük bele egy shakerbe, rázzuk össze, majd egy whiskyspohárba öntsük jégre.
Tipp:
Díszítsük néhány mentalevéllel.
Szilveszteri koktélok haladóknak, néhány egyedi összetevővel
Boosted Bellini
A Bellini koktélt a velencei Harry's bárban találták ki az 1940-es években. A velencei reneszánsz egyik legjelentősebb festőjéről kapta a nevét. Ez a variáció tartalmaz még fekete teát és citromlevet is a barack mellett, így még csábítóbbá varázsolja az italt.
Összetevők:
20 ml Joseph Cartron Peche de Vigne (baracklikőr)
20 ml barackpüré,
15 ml citromlé,
40 ml fekete tea,
120 ml Kreinbacher brut
Elkészítési mód: Az első 4 összetevőt rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük duplán egy pezsgőspohárba. Öntsük rá a pezsgőt és óvatosan keverjünk meg.
Tipp: Díszítsük aszalt barackkal.
Bellini alkoholos és alkoholmentes palackozásai
Pink 75
A koktél inspirációja egy több mint százéves klasszikus koktél, ami rengeteg változáson ment keresztül a hosszú évtizedek alatt: ez a French 75. Ki gondolná, hogy egy fegyverről kapta a nevét, amely forradalmasította a gyalogsági tüzérség felszereltségét? Mai összetevőit nézve a French 75 ginből, citromból, cukorból és pezsgőből áll. Mi ezt csavartuk meg egy kis pirosbogyós gyümölcs-imádattal.
Összetevők:
20 ml sloe gin
10 ml citromlé
30 ml grapefruitlé
15 ml eperpüré
120 ml rosé pezsgő
Elkészítési mód: Az első 4 összetevőt rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük duplán egy pezsgőspohárba. Öntsük rá a rosé pezsgőt és óvatosan keverjünk meg
Tipp: Díszítsük citromhéjjal.
Bubbly Apple Pie
A pezsgő krémes lágy ízvilága kiváló harmóniába lép a fahéjjal és az almával. A frissesség érdekében egy kis citrussal van kiegészítve az ital, hiszen a jó almás pitéhez is szoktunk citromhéjat reszelni...
Összetevők:
60 ml almalé
20 ml fahéjszirup
15 ml citromlé
120 ml pezsgő
Elkészítési mód: Az első három összetevőt rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük duplán egy pezsgőspohárba. Öntsük rá a pezsgőt és óvatosan keverjünk rajta egyet.
Tipp: Díszítsük dehidratált almával.
MINDENKINEK BÚÉK!