Blog

Kihagyhatatlan koktélok Szilveszterre

Szilveszterkor nem mindegy, hogy mivel búcsúztajuk az óévet és mivel köszöntjük az újat. A pezsgő kihagyhatatlan ilyenkor, de természetesen más prémium ital is „követeli” magának a helyet a szilveszteri parykon.

Íme, néhány pofonegyszerűen elkészíthető, nagyon szerethető koktél a szilveszteri mulatsághoz.

 

 

 

Bellini SeiBellissimi (6%, 0,75l)

Ezzel a koktéllal van a legkevesebb dolgunk, ugyanis ez már kész is van. Annyi dolgunk van csupán, hogy le kell hűteni, és egy tetszetős koktélospohárba felszolgálni. Elképesztően finom, hihetetlenül itatja magát…

Egy különleges olasz projekt első terméke a BelliNi. A természetes, Trentino Alto Adige őszibarackpépet fehér Moscato-val kombinálják.

A BelliNi alkoholmentes kiadása:

BelliNo SeiBellissimi díszdobozban (0,75l)


Az összes Bellini itt érhető el.


Negroni

Összetevők:
30 ml campari
30 ml gin
30 ml vermuth
jég
narancsszelet, narancshéj

 

Elkészítési mód:

Egy old fashioned pohárba tegyünk jeget, töltsük rá a koktélösszetevőket, majd keverjük meg egy hosszú kanállal.

Tipp: A koktélt narancsszelettel vagy narancshéjjal díszíthetjük.

 

Gin and Tonic 

Összetevők:

40 ml gin 

120 ml tonic

jég

Elkészítés:

Tegyünk a koktélospohárba néhány jégkockát, majd öntsük rá a gint, majd a tonikot, és egy hosszú kanállal keverjük össze.

Tipp:

Hagyományos ginfűszerekkel díszíthetjük, ízesíthetjük: citrus, fahéj, dehidratált alma, boróka, stb. 

 

Basil Smash

Összetevők:

40 ml gin

20 ml citrom

10 ml cukor

bazsalikom

jég

Elkészítés:

Shakerben rázzuk össze a fenti összetevőket, majd öntsük jégre whiskyspohárba.

Tipp:

Díszítsük néhány levél bazsalikommal.

 

Gin gulep

Összetevők:

40 ml gin

20 ml lime 

10 ml cukor

G120 ml ginger beer

jég

mentalevél

Elkészítés:

Longdrinkes pohárba tegyünk jeget, az összetevőket öntsük jégre, előtte a mentát kicsit törjük össze.

Tipp:

Tegyünk egy mentacsúcsot a tetejére dísznek.

 

Mint julep

Összetevők:

40 ml whisky

20 citrom

10 cukor

mentalevél

jég
 

Elkészítés:

Az összetevőket öntsük bele egy shakerbe, rázzuk össze, majd egy whiskyspohárba öntsük jégre.

Tipp:

Díszítsük néhány mentalevéllel.

 

Szilveszteri koktélok haladóknak, néhány egyedi összetevővel

 

Boosted Bellini

A Bellini koktélt a velencei Harry's bárban találták ki az 1940-es években. A velencei reneszánsz egyik legjelentősebb festőjéről kapta a nevét. Ez a variáció tartalmaz még fekete teát és citromlevet is a barack mellett, így még csábítóbbá varázsolja az italt.

 

Összetevők
20 ml Joseph Cartron Peche de Vigne (baracklikőr)
20 ml barackpüré,
15 ml citromlé, 
40 ml fekete tea, 
120 ml Kreinbacher brut

Elkészítési mód: Az első 4 összetevőt rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük duplán egy pezsgőspohárba. Öntsük rá a pezsgőt és óvatosan keverjünk meg.

Tipp: Díszítsük aszalt barackkal.

Bellini alkoholos és alkoholmentes palackozásai

 

 

Pink 75

A koktél inspirációja egy több mint százéves klasszikus koktél, ami rengeteg változáson ment keresztül a hosszú évtizedek alatt: ez a French 75. Ki gondolná, hogy egy fegyverről kapta a nevét, amely forradalmasította a gyalogsági tüzérség felszereltségét? Mai összetevőit nézve a French 75 ginből, citromból, cukorból és pezsgőből áll. Mi ezt csavartuk meg egy kis pirosbogyós gyümölcs-imádattal.

Összetevők:

20 ml sloe gin
10 ml citromlé
30 ml grapefruitlé
15 ml eperpüré
120 ml rosé pezsgő

Elkészítési mód: Az első 4 összetevőt rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük duplán egy pezsgőspohárba. Öntsük rá a rosé pezsgőt és óvatosan keverjünk meg

Tipp: Díszítsük citromhéjjal.

 

Bubbly Apple Pie

A pezsgő krémes lágy ízvilága kiváló harmóniába lép a fahéjjal és az almával. A frissesség érdekében egy kis citrussal van kiegészítve az ital, hiszen a jó almás pitéhez is szoktunk citromhéjat reszelni...

 

Összetevők:

60 ml almalé
20 ml fahéjszirup
15 ml citromlé
120 ml pezsgő

 

Elkészítési mód: Az első három összetevőt rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük duplán egy pezsgőspohárba. Öntsük rá a pezsgőt és óvatosan keverjünk rajta egyet.

Tipp: Díszítsük dehidratált almával.

 

MINDENKINEK BÚÉK!

BÚÉK 2022