Japán lepárlók

Ma már egyre többen fogadják el azt a tényt, hogy japán whisky márpedig létezik, és nem is akármilyen. A japán whisky selymesen lágy, kerek és egyértelmű. Japánban a XX. század eleje óta foglalkoznak a világ egyik legismertebb párlatának, a whiskynek az előállításával. Sőt, mi több, kiválóan csinálják. A japán whiskyk nagyon „egyben vannak”: fantasztikusan komplexek, zamatos harmóniával rendelkeznek. Természetesen Japánban koránt sincs annyi lepárló, mint Skóciában, viszont bőségesen találunk gyümölcsös, virágos, füstös, édes és egyéb ízelemekben gazdag whiskyket. A lepárlók az ország északi és déli részén is megtalálhatók.

YOICHI (HOKKAIDO)

Alapítva: 1934
Tulajdonos: Nikka

HANYU (TOA SHUZO, CHICHIBU)

Alapítva: 1941
Tulajdonos: Venture Whisky

KARUIZAWA

Alapítva: 1955
Tulajdonos: Mercian

HAKUSHU

Alapítva: 1970
Tulajdonos: Suntory

YAMAZAKI

Alapítva: 1923
Tulajdonos: Suntory