Japán lepárlók
Ma már egyre többen fogadják el azt a tényt, hogy japán whisky márpedig létezik, és nem is akármilyen. A japán whisky selymesen lágy, kerek és egyértelmű. Japánban a XX. század eleje óta foglalkoznak a világ egyik legismertebb párlatának, a whiskynek az előállításával. Sőt, mi több, kiválóan csinálják. A japán whiskyk nagyon „egyben vannak”: fantasztikusan komplexek, zamatos harmóniával rendelkeznek. Természetesen Japánban koránt sincs annyi lepárló, mint Skóciában, viszont bőségesen találunk gyümölcsös, virágos, füstös, édes és egyéb ízelemekben gazdag whiskyket. A lepárlók az ország északi és déli részén is megtalálhatók.
YOICHI (HOKKAIDO)
Alapítva: | 1934 |
Tulajdonos: | Nikka |
HANYU (TOA SHUZO, CHICHIBU)
Alapítva: | 1941 |
Tulajdonos: | Venture Whisky |
KARUIZAWA
Alapítva: | 1955 |
Tulajdonos: | Mercian |
HAKUSHU
Alapítva: | 1970 |
Tulajdonos: | Suntory |
YAMAZAKI
Alapítva: | 1923 |
Tulajdonos: | Suntory |