Hírek
Japánban, a Daisen hegy lábánál fekszik a kisméretű Kurayoshi lepárló, amelynek single malt kínálata a The Matsui. A whisky készítéséhez elengedhetetlen a minőségi vízforrás használata, ami itt, a hegy lábánál rendelkezésükre áll. Emellett a hordós érlelés sem hétköznapi, hiszen a Matsui-kiadások olyan hordókban érlelődnek, amelyek japán tölgyből (Mizunara) vagy a japán cseresznyéből (Sakura) készülnek. Folyamatos a kísérletezés a lepárlóban a hordókkal, hiszen boros és sherryhordós érlelésekkel is dolgoznak. A The Matsui dekoratív címkéin is a felkelő nap országának stílusvilága köszön vissza, emelve ezzel is a termék minőségét.
Természetesen a Nikka cég két lepárlójának (Miyagikyo,Yoichi) a termékei mellett sem szabad szó nélkül elmennünk.
A Miyagikyo nagyon közel áll a skót lowlandi whiskyk ízvilágához: rendkívül lágy, könnyed, tiszta és édesen gyümölcsös, ezáltal rendkívül jól fogyasztható.
Akik otthonosan mozognak a whiskyk világában, azok régóta tudják, hogy a Nikka-whiskykiadások egyszerűen zseniálisak. Az elmúlt évtizedben a piac is felfedezte magának a japán italokat, a Nikka eladásai pedig ugrásszerűen megnőttek. Ez a kiadás a Miyagikyo lepárló könnyed ízvilágát bolondítja meg a bourbonhordó jegyeivel. A Yoichi lepárló Hokkaido sziget büszkesége. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező, érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek.
A japánok egyébként szeretnek kísérletezni a különféle hordókkal, hordós érlelésekkel, és ennek meg is van az eredménye.
A japán palackozásokkal biztosan nem fogunk mellé, legyen az whisky, gin, sake, vodka.
ÍME, A JAPÁN HÉT KÍNÁLATAI:
KÓSTOLJ ÉS TESZTELJ JAPÁN ÍZEKET!
Akciónk érvényes: 2020. április 23-29. között vagy a készlet erejéig.