Hírek

JACK DANIEL’S – „A WHISKEY-K WHISKEY-JE”

Nem véletlen, hogy a Jack Daniel’s-t a whiskey-k whiskey-jeként emlegetik. Nem véletlen az sem, hogy számtalan filmben bukkan fel, sok híres énekes jelképes kiegészítője, és mára a legismertebb whiskey-márka a világon. Hogy ennek mi az oka? Nagyon egyszer

 

Jack Daniel.

Jasper Newton Daniel, akit később mindenki csak Jacknek ismert, mindig is független, határozott személyiség volt. Egészen fiatalon, 6 éves kora körül szökött el otthonról. Némi kalandozás után egy evangélikus lelkész, bizonyos Dan Call farmján telepedett le, akitől elleste a whiskey-főzés művészetét.

A sikertörténet akkor kezdődött, amikor a hívők választás elé állították Dant, aki a papi hivatás mellett döntött, és 25 dollárért eladta lepárlóját az akkor 13 éves Jacknek. Az elkövetkező évek a Jack Daniel’s Whiskey népszerűsítésével teltek, Jack bejárta a környező városokat, elutazott Alabamába és Nashville-be, majd megvásárolta a területet, ahol a ma is alapanyagként használt kristálytiszta barlangi forrásvíz tör fel, és bejegyeztette a szövetségi kormánynál az első szeszfőzdét.

Mára a lepárló területe elérte a 2000 hektárt, ahol többek között kádárüzem és faszénégető is található. Utóbbinak köszönheti a whiskey egyedi ízét, hiszen egy vastag juharfa faszénrétegen csepegtetik át az italt. Másképp is lehet whiskey-t készíteni, de az nem Jack whiskey-je lenne.

Ez a hagyomány pedig az elmúlt 150 évben sem tört meg, a mai napig minden egyes üveg italt a lynchburgi lepárlóüzemben készítenek a jól bevált recept szerint.

 

A különlegességek és a tökéletességre való törekvés a Jack Daniel’s történetének folyamatos mozgatója volt. Ennek ékes példája a három ízesített whiskey-likőr innováció: a Jack Daniel’s Tennessee Honey, a Tennessee Fire és a Tennessee Apple.

 

Tennessee Honey

 

EGY KIS MÉZ, ÉS JÓ SOK JACK.

A jól megszokott Jack Daniel's Tennessee Whiskey egyedi, saját készítésű mézlikőrrel keverve. Mézes jegyek, természetesen lágy lecsengés, édes ízélmény. Ez a Jack Daniel’s Tennessee Honey.

Tennessee Fire Tüzes fahéj. Kivételes selymesség.

Néha a tűz és a whiskey párosításából valami igazán jó dolog születhet. A Tennessee Fire-ben ötvöződik a fahéjas likőr forrósága és az utánozhatatlan Jack Daniel’s Old No. 7 merész karaktere. Jégbe hűtve ajánljuk fogyasztani.

 

Tennessee Apple

 

Roppanós alma. Hamisítatlan Jack Daniel’s.

Merész, frissítő és kivételesen bársonyos ízkombináció, ami szerintünk tonikkal a legfinomabb.

 A történet viszont nem ér itt véget. Jack már közel 175 éves, de a mai napig minden éjjel megtalálható a bárokban. Szinte semmit sem öregedik. Ha találkozol vele, egy dolgot ne felejts el: Hozd ki belőle a legtöbbet!

ÍZELÍTŐ JACK DANIEL'S KÍNÁLATUNKBÓL

És végül egy baráti jó tanács Jack-től: Fogyaszd felelősséggel!