Blog

Italszakértőnk: „skót, ír és amerikai italokat kóstoltam”

Italszakértőnk ezúttal több országba és régióba is „ellátogatott”, már ami a tesztitalokat illeti. Nem is rejtette véka alá, melyikben mi tetszett neki leginkább. A listában van egy kakukktojás is…

Hinch 12 éves Amarone Cask Finish (0,7L / 46%)
A Hinch 12 éves Amarone Cask Finish egy prémium ír whiskey, amely 12 éven át érlelődött hagyományos tölgyfahordókban, majd további finomítást kapott Amarone boroshordókban. Ez a különleges lezárás hozzájárul az ital gazdag és komplex ízvilágához.
Az Amarone egy édes, erőteljes vörösbor Olaszországból, különleges szőlőfajtákból készítve. Az Amarone-hordókban történő finomításának eredményeként a whiskey átveszi a bor karakterének egyedi jegyeit. A tölgy és a borból származó ízek harmonikus egyensúlyban vannak, ami gazdag és mély ízélményt eredményez.
A Hinch 12 éves Amarone-ban érezhetőek az érett whiskey jellegzetes jegyei és az Amarone bor gazdag ízvilága. Az ital komplex aromákkal rendelkezik, például érett gyümölcsökkel, fűszerekkel, vaníliával és lágy tölgyes jegyekkel.

Heaven's Door Straight Rye (0,7L / 43%)
Heaven's Door Straight Rye egy prémium minőségű, tiszta rozswhiskey, amelyet a Heaven's Door Whiskey nevű cég készít. A Heaven's Doort Bob Dylan, az ikonikus zenész és dalszerző alapította, és a whisky a művész nevével és művészetével is összekapcsolódik. Ez a Straight Rye whiskey különleges figyelmet fordít a minőségre és a kézműves jellegre. A rozs jellegzetes ízeket ad az italnak, beleértve a fűszeres, kissé pikáns jegyeket és a gazdag textúrát.

Old Ballantruan 10 éves (0,7L / 50%)
Old Ballantruan 10 éves egy skót single malt whisky, amelyet a Tomintoul-Glenlivet Distillery gyárt. A whisky nevét a régi Ballantruan tanyáról kapta, amely az északkelet-skót Speyside régiójában található, ahol a lepárló is működik. Ez a whisky a Speyside vidékre jellemző tiszta, gyümölcsös és könnyed stílusból merít, de különlegessége abban rejlik, hogy füstös karakterrel is rendelkezik.  A 10 éves érlelési idő hozzájárul a whisky mélyebb és gazdagabb ízvilágához. Az évek során a whisky kifejeződnek a hordóban érlelt fűszerek, fahéj, vanília és gyümölcsös jegyek, amelyek harmonikusan ötvöződnek a karakteres füstös jegyekkel.
Az Old Ballantruan 10 éves egy ínycsiklandó whiskyválasztás azoknak, akik élvezik a füstös és gazdag ízeket, miközben megőrizni szeretnék a klasszikus skót single malt whisky jellegzetes jegyeit is. A whisky tisztán fogyasztva, esetleg néhány csepp vízzel hígítva, vagy akár egy kocka jéggel együtt is élvezhető. A füstös karaktere miatt különösen kedvelt lehet azok között, akik különleges és izgalmas whiskyélményre vágynak.

Koval gin (0,5L / 47%)
Ez egy kakukktojás az alábbi listában, ugyanis a többi tétel, kivétel nélkül whisky, ez pedig egy amerikai gin, és nem is akármilyen. A Koval gin egy prémium minőségű, kézzel készített gin, amelyet a Koval Distillery nevű lepárló Chicagóban, az Amerikai Egyesült Államokban gyárt. Az alapja finom gabonakeverék, amelyet gondosan válogatott gyógynövények és fűszerek egészítenek ki, hogy létrehozzák a gin jellegzetes ízvilágát. A Koval Gin friss és komplex ízeket kínál, amelyek között megtalálható a borókabogyók pikáns jegye, a fűszeres és citrusos aromák, valamint a gabonás alap megmaradt ízei. Ez a kézműves gin tökéletes alapanyag a különféle koktélok és kevert italok elkészítéséhez, de akár önmagában is élvezhető egy jégkockával vagy tonikkal keverve. A Koval Gin egyedi ízvilága és különleges elkészítési módja miatt azoknak ajánlott, akik szeretik felfedezni az egyedi és kifinomult gin-élményeket.

Whitlaw 2014 7 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)
Egy különleges palackozás, a fura név a Highland Park lepárlót takarja, amit most egy STR, azaz egy felújított vörösboros hordóban pihentettek. Ennek az eljárásnak köszönhetően a bor nem nyomja el az amúgy igen komplex párlatot, hanem a friss gyümölcsösség szépen összesimul a picit füstös, mézes alappal.

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.