Blog
A Renegade sorozat harmadik kiadásánál egy új tölgyfahordót és egy jamaicai rumoshordót használtak 10 éven keresztül. A Ferrand cognacocat kizárólag a régió legjobb területéről származó szőlőből készítik, úgyhogy ez sem okozhat csalódást. Az ottani talaj magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű cognac elkészítéséhez. A lepárlás hagyományos kis méretű rézüstökben történik. Az érlelés hét különböző, száraz és nedvesebb pincében történik, kis méretű hordókban. A hordók eltérő mértékű kiégetésével elkerülik a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai adhatnak a párlatnak. Nagyon komplex, letisztult ital, mindenféle sallang nélkül. Alkoholfoka a konyakoknál megszokottnál kissé magasabb (48,2 %), de ez csak hozzáad az élményhez.
Fehér rum mégis érlelt rumok vannak benne. Ez azért lehetséges, mert palackozás előtt több rétegű szénen átszűrik, így elveszti a színét. Melaszból és közvetlen cukornádléből erjesztik, egy részét oszlop másik részét rézüstben párolják le, ezért a könnyebb és testesebb párlatokból egy szépen kiegyensúlyozott ital születik. Illatában friss, trópusi hangulat és krémes gyümölcsösség jelenik meg. Ízében kiegyensúlyozott, sok trópusi gyümölcs, vanília és tölgy is tetten érhető.
A Ben Lomond gin egy London Dry típusú gin. Az ital különlegessége, hogy a párlat karakterét a boróka mellett a madárberkenye adja. A palack színében megjelenő lilás szín a skótoknál nagyon gyakori hanga növényre utal. Kellemes ízvilágú skót gin, amely a Loch Lomond lepárló gondozásában jelenik meg. Kiváló gin&tonichoz vagy ginalapú koktélok alapanyagaként.
Vermouth Mancino Bianco Ambrato
A mai vermouthok – ahogy mondani szokták – „köszönő viszonyban” sincsenek a régi idők silány minőségű italaival. A Mancino pedig a prémium kategóriát testesíti meg, köszönhető a kiváló alapanyagnak (ugyanis a jó vermouth alapja a jó minőségű bor) és a kifinomult gyártási eljárásnak. Tedd félre az előítéleteidet (ha vannak), és adj egy esélyt a Mancinónak! A Bianco alapja egy igen kellemes fehér bor. Kóstoláskor alpesi virágillat, valamint angyalgyökér, kamilla, bodzavirág, tárnics- és mentajegyek tapasztalhatók. Híres, klasszikus koktélok is készíthetők belőle.