Blog

Italszakértőnk: „Nagyon komplex, letisztult ital, mindenféle sallang nélkül.”

A C+C Boltunk vezetője, Zoli egy francia konyakot, egy venezuelai fehér rumot, egy skót gint és egy minőségi, olasz vermouthot tesztelt. Lássuk, hogyan vélekedik róluk.

 

Cognac Ferrand Renegade No. 3

A Renegade sorozat harmadik kiadásánál egy új tölgyfahordót és egy jamaicai rumoshordót használtak 10 éven keresztül. A Ferrand cognacocat kizárólag a régió legjobb területéről származó szőlőből készítik, úgyhogy ez sem okozhat csalódást. Az ottani talaj magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű cognac elkészítéséhez. A lepárlás hagyományos kis méretű rézüstökben történik. Az érlelés hét különböző, száraz és nedvesebb pincében történik, kis méretű hordókban. A hordók eltérő mértékű kiégetésével elkerülik a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai adhatnak a párlatnak. Nagyon komplex, letisztult ital, mindenféle sallang nélkül. Alkoholfoka a konyakoknál megszokottnál kissé magasabb (48,2 %), de ez csak hozzáad az élményhez.

 

Rum Diplomatico Planas

Fehér rum mégis érlelt rumok vannak benne. Ez azért lehetséges, mert palackozás előtt több rétegű szénen átszűrik, így elveszti a színét.  Melaszból és közvetlen cukornádléből erjesztik, egy részét oszlop másik részét rézüstben párolják le, ezért a könnyebb és testesebb párlatokból egy szépen kiegyensúlyozott ital születik. Illatában friss, trópusi hangulat és krémes gyümölcsösség jelenik meg. Ízében kiegyensúlyozott, sok trópusi gyümölcs, vanília és tölgy is tetten érhető.

 

Gin Ben Lomond

A Ben Lomond gin egy London Dry típusú gin. Az ital különlegessége, hogy a párlat karakterét a boróka mellett a madárberkenye adja. A palack színében megjelenő lilás szín a skótoknál nagyon gyakori hanga növényre utal. Kellemes ízvilágú skót gin, amely a Loch Lomond lepárló gondozásában jelenik meg. Kiváló gin&tonichoz vagy ginalapú koktélok alapanyagaként.

 

 

 Vermouth Mancino Bianco Ambrato

A mai vermouthok – ahogy mondani szokták – „köszönő viszonyban” sincsenek a régi idők silány minőségű italaival. A Mancino pedig a prémium kategóriát testesíti meg, köszönhető a kiváló alapanyagnak (ugyanis a jó vermouth alapja a jó minőségű bor) és a kifinomult gyártási eljárásnak. Tedd félre az előítéleteidet (ha vannak), és adj egy esélyt a Mancinónak! A Bianco alapja egy igen kellemes fehér bor. Kóstoláskor alpesi virágillat, valamint angyalgyökér, kamilla, bodzavirág, tárnics- és mentajegyek tapasztalhatók. Híres, klasszikus koktélok is készíthetők belőle.