Blog

Italszakértőnk elemez: randevú egy rummal, egy almapárlattal és egy skót whiskyvel

C+C Boltunk vezetője, Zoli ezúttal egy nagykorú, 21 éves karibi rummal, egy francia almapárlattal és egy skót független palackozó limitált kiadásával randevúzott. Most közreadjuk, milyen tapasztalatokat szerzett a „nemzetközi” csapatban.

 

Rum Malecon 21 éves (0,7 l, 40%)

 

Rum Malecon 21 éves (0,7 l, 40%)

Ez a panamai rum nevét Havanna híres sétányáról a Malekonról kapta

Hagyományos kubai eljárással készülő rum, melasz alapú, oszlopüstben desztillált párlatokból keverik ki, így elegáns sima karakterrel rendelkezik. 21 éves érleléseket is tartalmaz, ezért az elegáns fás jegyek jól kijönnek mind ízében és illatában is.

Kóstolásnál érdemes elég időt hagyni, hogy az elegáns tölgyfás, trópusi gyümölcsös, vaníliás, mély melaszos cukros jegyek jól kibontakozhassanak.

Íz

Elegáns tölgyfa jegyek, trópusi gyümölcsök, vanília, mély melaszos-cukros hatások.
 

Calvados Christian Drouin 20 éves (0,7 l, 40%)

 

Calvados Christian Drouin 20 éves (0,7 l, 40%)

A tölgyfahordós érlelés igencsak jótékony hatással van erre a nagykorú párlatra. A Christian Drouin a 20 éves calvadosait (is) nagy becsben tartja. Az ilyen korú párlatoknál minden egyes hordót külön palackoznak. Ezt az italt ünnepi pillanatokra, vagy akár egy kiadós étkezés utáni tartalmas beszélgetéshez is jó szívvel ajánlom. Biztosan nem fog csalódást okozni. Nem véletlen, hogy a Christian Drouin az egyik legnagyobb presztízsű italversenyen (International Wine & Spirit Competition) az Év Európai Szeszesital Gyártója címet érdemelte ki 2013-ban.

 

Bunnahabhain 2012 9 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7l, 47,5%)

 

Ezt a Bunnahabhaint 9 évig érlelték butt méretű sherryhordókban, majd 1016 palack készült belőle a Morrison Scotch Whisky Distillers Cárn Mór sorozatában.

Ez a lepárló Islay szigetének a leggyengédebb whiskyjét készíti, a maláta szárításakor egyáltalán nem vagy csak nagyon kevés tőzegfüstöt használnak.
A whiskyben a virágos gyümölcsös jegyek lágyan keverednek az enyhe tőzegességgel.
(2022. január 13-18. között kedvezményes áron elérhető)

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.